Background

Wednesday, November 3, 2010

~Rahsia Hidup Indah~

Hati asyik rasa berdebar2 jer...x tau nk gambarkan kenapa...yg pastinya aku dah x larat nk pikir sumer nie lagi....huhuhu...

Susahnya kalu kerja ngan org yg x professional nie...yang dia tau nk mengamuk jer....nk marah2 org...nk salahkan org len tanpa pikir or siasat dulu ape perkara sebenar yang berlaku...duk men tuduh2, dah tambah dosa free...pastu siap tulis kt fb or frenster or aper2 laa bagai...pastu org len plak komen, lagi laaa duk bertambah dosa tue free2 jer...sbb hal yang x tau asal usul kebenaran...kalu di tegur, marah...berapi-api marah...siap boleh TERSENTAP tahap petala lapan luar alam petala langit sumernyer....kalah suria baja hitam marah...hahahah...org2 camnie laaa yg akan memalukan diri sendiri bila kebenaran itu muncul...or terbukti...

Bile mende2 camnie berlaku, kdg2 tu rasa cam nk jer ckp kt boss besar terus...tp klu dh smpi kt boss besar, takut jd makin worse plak...dh mcam diluah mati mak, ditelan mati bapa...semua serba x kena....xtau nk explain or ckp camner lagi...sbb anger tue dh menguasai diri...biler diri sendri x boleh nk control marah...ni laaa jadinye....banyak kesan buruk dr kesan baik...

Kadang2 tue, bile susah sgt nk buat org len faham tentang tanggungjawab nie, terpksa laa guna cara kasar...tp bile org tue terasa dirinye dikasari, mula laaa nk naik angin...padahal cara lembut or halus yang digunakan xnak plak org tue faham or amik kisah....yang dia tau asal dia hepy dpt seronok2 ok laaa...org kerja msti laaa buat kerja...tp biler org tue dh memang kurg sifat tanggungjawab tue, bende yang salah pun still lagi nk buat....apa yang pasti, semoga org yang selalu buat salah berfikir secara rasional tentang aper yg dia dh buat....jgn duk pikir dr sudut negatif jer....dia pun bukannyer saper2...sampaikan ader yg nk sabotaj dia ker aper...cubalah pikir aper yg dia dh buat...bkn aper yg org dh buat kt dia...bile niat kiter ngan org buruk, maka kiter akan selalu pikir org len pun ader niat buruk kt kiter....insaf laaaa....

Nota kaki:-
Apa yang kiter miliki sekarang nie hanyalah pinjaman semata2....

No comments:

Post a Comment

~Because Allah LOVE me~

~Islamic Quotes~