Background

Friday, June 3, 2011

Men masak-masak

Sepanjang aku cuti sem nie, asyik masak jer...duk umah sorg2 xtau nk buat aper...boleh tahan bosannyer...dulu masa kijer ade laa gak alasan x sempat nk masak sbb sampai umah dh pukul 7pm tp skrg nie jgn harap laa...klu nk bg alasan pun yg bolehnya malas...hahahha...macam2 aku masak...ader masak siakap masak stim limau, ikan goreng cicah air asam...nie kira lauk yg aku x pernah buat laa...hahaha...cam jakun jer nk masak mende2 camnie walhal senang jer...nak amsak mee hoon goreng pun aku google, bukan aper takut aku salah recipe...hahaa...last2 aku pakai jer recipe aku zaman bujang2 dulu...huhuhu...klu yg selalu aku masak cam bese laaa...lauk feveret aku...tomyam seafood, sup ayam, sup sayur, nasi goreng, mee hoon tomyam...heheheh...

Exceli terasa gak aku ketandusan idea nk masak...bukannyer aper, sbb dh xder idea...aku nie bkn laa kategori rajin masak smpi tau sumer makanan aper yg best...huahauhauaa....

Citer bab masak2 nie, teringt aku kt seseorg...nama dia Amin Botak...pernah skli dia masak tym aku sakit kepala...sakit kepala mengada2...baru blk jln2 kene panas...besela tue....huhuhu...punya laa sedap dia masak tomyam seafood...aku pun tnya laa beli kt mana?? berubah air muka dia...rupanyer dia yg masak...hauhauahuaaa....terkesima jap aku tym tue...sib baik laaa dia tue jenis hati kering...hahahhahaa...

Memandangkan hari tu dh lapar sgt, so x ingt nk amik gmbr ikan tue...nnti pasni boleh beli lagi...punyer raound2 kt pasar malam tue, satu kedai jer ader...harga pun okeylaa sbb sebelum nie tau order kt kedai jer tp harga x hingat mahalnyer...beli sekor ikan bari rm19...1kg...xper, next tym buat lagi...lauknyer cam beselaa...tomyam seafood, kailam goreng ikan masin ngan siakap masak stim limau...huaa...yumm...yumm...

No comments:

Post a Comment

~Because Allah LOVE me~

~Islamic Quotes~