Background

Wednesday, September 14, 2011

i am still at the stage of learning

Dah lama x update blog nie...entry byk jer nk tulis tp x sempat...alasannyer of cos laaa BUSY...huhuhu...busy laa sgt aku nie...kenduri kendara...open house...kemas umh...huhu

7/09/2011 yg lepas, aku pegi mendaftarkan diri sebagai student lagik...al maklum laa aku nie kategori lambat nk pegi belajar...tym2 camnie baru laa terhegeh2 nk sambung belajar...tym dh byk komitmen tym nie jgk laaa aku nk pegi...mungkin dh rezeki aku...jd aku terima jela...ini pun salah satu dr impian dan cita2 aku...nk belajar setinggi yg boleh...selagi terdaya demi masa depan yg lebih terjamin...dan jika berpeluang dan ader rezeki, aku nk jd lecturer supaya ilmu yg aku ader pada masa tue dpt aku curahkan kepada mereka yg memerlukan...aminnnnnnnnnnn....

Semalam, 12/09/2011 aku pegi kampus nk jupe head programme tuk daftar kursus...dlm duk2 sibuk bertanya itu ini, aku ternmpk laa sorg student tu, cam junior aku dulu...tp ingt2 luper...bile dh habis sesi tnya itu ini, baru laa aku sempat jupe and tnya direct kt dia...rupenye betul junior aku...nasib baik laa aku ader kwn yg sebaya kt situ...syukur sgt2...Allah hadiahkan aku byk bende buat aku meniti kehidupan sebagai seorg pelajar...seorg kwn yg memang aku dh kenal hati budi dia...NOR AZIANTI...dan seperti biasa dia akan panggil aku Kak U-Jeen..hahaha...giler perasantan jap...hehhehe...pastu aku terserempak ngan lecturer2 tym dip dulu...Puan Mazura dan Cik Ina...diorg begitu meraikan kehadiran aku kt kampus tue...siap boleh men peluk bahu cium pipi pegang tangan lagi...buat aku teringt zaman2 dip dulu...rindu aku pada semua tue seolah terubat dgn kehadiran insan2 yg sentiasa mendoakan kejayaan aku...siap lecturer aku ckp "Saya nie x pandai mengajar...awak dh lama keje mesti dh byk pengalaman." huhuhu..." I am still at the stage of learning...that's why i am here." Nie laa jawapan aku lecturer aku...itu yg boleh peluk bahu bagai tue...huhuhu...Encik Zed selaku Koordinator yg jugak merupakan bekas mentor aku masa dip dulu pun byk tlg aku...dia siap berpesan pada aku "awak mesti dapatkan degree first class...skrg bukannya masa utk awak dpt degree dgn result biasa2...dan untuk berjaya, awak kene sort all case yg bagus2 utk buat thesis masa final year nnti utk dptkan honour." See, i told u already...awal2 dh bg hint utk berjaya...maknanya aku kene strat sume tue dr sekarang...masa nie laa nk kene sturggle...kata org, degree laa nk kene score...kene wat betul2...iyer ker??? huhuhu... sama cam Amin Botak, sebelum antar aku kt umh sewa, mcm2 di brainwash nyer kepala otak aku nie...mcm2 pesanan penaja yg dia bg kt aku... "Awak nnti belajar betul2...klu boleh dptkan degree first class...bkn senang nk dpt tajaan skrg nie...klu x boleh pun, habiskan belajar dlm tempohnya, tp klu boleh habis awal pun lgi ok...ni laaa peluang awak tuk baiki kehidupan awak, masa depan awak, naikkan taraf hidup org melayu...demi agama bangsa dan negara..." huhuhu..panjang lebar dia bg lecture kt aku...huhuhu...nnti pasni aku nk suh dia plak yg amik master...biar dia jd lecturer...nnti biler dia dh abis master turn aku plak amik master...hehehe...nie pun lgi satu impian aku...sbb i am still at the stage of learning... peace no war...hehehehe

Nie belum lgi amanat2 yg dibagi oleh kakak2 senior lab kt opis...sumer bg pesanan yg sama...Kak Hawa, Kak Fariss, Kak Ina, Kak Nurul, Kak Nozi dan Mek Na...x luper Dr.Azma, Dr.Azlin, Dr.Hafizah, Dr.Suria, Prof.Ainoon...tak luper pesanan dr Ketua Unit lama, Prof.Dr. Datin Noor Hamidah...sbb skrg dia dh jd Ketua Jabatan Patologi...bukan lgik Ketua Unit Hematologi...Ketua Jabatan, Dr.Hanita pun sama...siap pesan kt aku, "make sure awak abis belajar masuk sini balik yer." huhuhu...

Klu nk diikutkan, aku ni cam bwk tggjwb besar jer nk pegi belajar nie...belum lgi masuk amanat mak ayah kt kampung...nk kene bg contoh yg baik kt adik2 supaya diorg pun sama nk berjaya dlm hidup...huhuhu...Semoga aku dapat menghabiskan degree aku nie ngan sebaik mungkin dan berjaya dgn cemerlangnyer...aminnn...aminn...



"i am still at the stage of learning...Once you learned more, you will see that there are more and more for you to learn...SubhanAllah"


"Life is a succession of lessons which must be lived to be understood."Thomas Carlyle.

~Because Allah LOVE me~

~Islamic Quotes~