Background

Friday, January 13, 2012

~Kucing Saya Bukan Albino~

Hurmmm....tercapai gak laa impian aku nk bela kucing kt umah baru nie...tak tau laa naper, tapi biler ader kucing aku rasa happy jer...walopun dia buat perangai merenggek itu ini tp aku still suker kucing gak...skrg nie dh siap berjangkit ngan inchik asben lagi duk men kucing tue...huhuhuhu....
Bajet asben aku nk wat surprised kt aku laa bwk kucing nie blk dr banting...maklum laa aku dh lama x jejak bumi bandar baru bangi...busy ngan exam, test, final practical exam, asemen dan mende2 yg sama waktu ngannya....busy ngalahkan Yb jer aku nie...tp nk wat camner, bidang pengajian aku nie, tym2 ujung sem, org len klu dh abis syllabus boleh berjimba2 tym study week tp aku xsempat nk merasa study week...cam dh sebulan lebih jer aku duk study sbb nk exam bagai nie...study month lebih tepat kot...huhuhu....sambung balik citer asben aku bawak balik kucing nie...asalnyer ader byk tp yg tinggal satu jer...nie pun sib baik sempat...aku dh byk kali pesan kt asben aku yg aku nk bela kucing nie...yg harunyer dia siap belikan cage+tmpt makanan+pasit+tempat uk uk...huhuhu...mcm2 laa asben aku nie....excited agaknyer....hehehhee...
Exceli aku tak tau nk letak nama aper...dlm byk2 nama yg org duk sllu bg kt kucing, nama gendut yg aky duk sllu guna panggil klu nk bg mkn ker aper...huhuhu...padahal xdela gendut sgt...tp aku saja jer nk letak nama tue...klu asben aku panggil dia bino jer...sbb dia nie albino...cam manusia gak...albinonism...ingt kucing xde mutation ker?? huhuhu...
Kucing aku nie, memandangkan dia albino, so dia sensitive pada cahaya dan suhu panas...sbb tue aku suh dia duk umah jer...x bg gie jenjalan mana2...mak mertua aku ckp, kucing aku nie ayu...hehehe...kucing betina okey...dan nk dijadikan cerita, selang 2 buah umah dr umah aku, ader kucing gak...6 ekor tp sumer jantan...tau2 jelaa...pagi2 jer dh ader si jantan dtg bertenggek kt depan umah aku...huhuhu...angin jer aku...aku xnk bermenantu lgi laa...so, sila blk umah masing2 okey...hahahhahaa....kucing aku nie dh mcm hot chick dh kt taman perumahan nie....huhuhuhu...
Jom layan pic kucing aku ngan aksi2 pelik dia...hehehe

Ni gaya muka terkejut tgk aku lawa sgt kot pagi tue dh cam Maya Karin agaknyer...hahhaa
Biler dah start meroyan nk ajak aku men aci nyorok kt mana badan dia muat...huhuhu
Nie masa umur 4 bulan kot...agak laaa...aku dh luper sbb bkn aku pun yg beranakkan dia...hehehehe...tomei2...
Meroyan version 6.0 kot nie....tau laa warna karpet tue sama ngan warna badan dia...kalu boleh nk bolot sensorang...huhuhu

No comments:

Post a Comment

~Because Allah LOVE me~

~Islamic Quotes~