Background

Friday, May 11, 2012

~10 Mei~

Semalam, 10/05/2012, besday Amin Botak...dah tua rupernyer asben i tue...rasanya besday kali yg ke 33 kot...harapnyer betullah...sbb klu tiba2 asben i baca blog i nie, i pulak salah letak umur dia jadi makin muda, perah santan pulak nntikan...hahhahaa...kalu makin tua x per...boleh laaa i pulak yang perah santan sbb i sememangnya lagi muda dari asben i...hahahhaa...

Tapi, alkisahnya, hari nie i sgt busy ngan kuliah...abis lab jer, i sempat lagi merayau pusing2 fakulti...pastu, kul 1 tghari, baru i gerak balik...kuar waktu lunch hour, i bajet jalan mesti jam laa kan, tapi nasib baik tak...hehhehe...satu jam jer dh sampai bandar baru bangi... maklum laaa, nk boleh sampai umah i tue, i nk kene rentas 5 daerah...baru laa sampai...huhu...jauh kan i pergi kelas hari2...sebab tue asben i suh i duk umah sewa jer kt puncak alam nie.. hari minggu jer jumpa...tu pun klu i x busy laaa and i boleh balik umah...huhuhu...tapi, sebelum sampai umah, i singgah kedai jap beli ubi kentang...sbb i nak masak laa ptg nie...mood rajin tiba2 dtg menjengah...hehehhee...

Memandangkan hari ni besday asben i, so i nk masakkan special sket laa...i nak try buat chicken chop laaa...walopun nie first tym, tapi i nekad laa jugak buat...maklum la, i kan student, so baik i masak jer tuk asben i tue...tym nie bajet x cukup nk belanjer asben makan kt luar...huhuhu...sbb nie first tym i nk cuba buat chicken chop tu, makanya abis segala buku resipi yang ade kt umah i bukak...hahahaa....xde laaa kene komen bukan2 nnti...tp i rasa asben i xpernah nk complaint klu i masak...i jer selalu complaint klu dia masak...hehehee...tp i tau, dia duk puji i tue sebab nk jaga hati jer kot...i tau laa, i bukannyer stock2 perempuan melayu yang pandai masak pun...hahahaha...*sedih jap...tu laa, dulu masa bujang malas sgt nk masuk dapur....hahahaha...

Dalam pukul 5 ptg tue, i dah siap masak dah...i siap sembunyikan lagi makanan tue kt tmpt len...nnti boleh laa i buat surprised masa asben i mandi maghrib tue...tapi, saat i baru jer nak baring depan tv nk tgk spongebob, tiba2 i nampak pintu pagar umah terbuka dari luar. Biler i intai dari sebalik langsir sliding door, rupanya asben i yang balik...perghhhh...dahsyat betullaa asben i nie...tym besday dia, boleh pulak dia balik awal...bau masak pun x ilang sepenuhnya lagik...kantoi laaa aku camnie...dah x surprised dah...huhuhu...

Biler asben i masuk umah, soklan pertama yg kuar dari mulut i, naper balik awal?? xder meeting ngan orang Australia ker? tapi dia boleh wat gaya menghidu siap ngan muka bahagia lagik...pastu laju jer pergi dapur...huhuhu...aisshhh...x aci betul...soklan i dia x jwb...tp kaki laju jer carik makanan...biler dia dah nampak makanan, apa lagi, terus ajak makan...x dpt laa i nk tgk kartun...kene laa i siapkan sementara tunggu dia mandi ngan solat asar...i memang x bagi asben i makan dulu sebelum mandi, nnti dia membina perut lagi tinggi dari dada....hahahaha....

Memandangkan i x dpt wat surprised tuk besday i mlm tue, i ader satu lgi cara...kad besday...kul 3 pagi tu, lepas i siapkan asemen i, i tulis laaa kad besday dia...pastu i selitkan kat baju kemeja dia yang i dah gosokkan...i kepit ngan penyepit baju...so, esok pagi masa dia tgh siap2 nk gi keje, msti dia nmpak...i tym tue buat2 tido laa...alasan ngantuk sebab semalam tido lewat...hehehhe...and finally, sebab dia happy sgt, dia boleh kejutkan i yg tgh tido tue...bukan main lebar lagik senyum tue...hehehee...berjaya gak i buat mende-mende sweet camnie tuk asben i yg makin montel tue...maklum laa, dah lama sgt tinggal dunia sweet nie...tym dulu2 jer rajin buat macam nie...

Pepun, happy besday yang ke 33 tuk asben i...Amin Botak...moga panjang umur, murah rezeki, happy selalu, hidup diberkati Allah, dan selamat menjadi suami yang soleh untuk i...ehhh ehhh...rasanya kalu wish jadi suami yang soleh selalu i wish tym anniversary kawen...hhehhee...kira boleh laaa tue...

                            *Amin Botak, I Love You So Muchhh...muahhhh*

Nie laa hasil masakan i...first tym cuba dah jadi mcm nie...ruper ader tapi rasa harus laa sedap sbb i yang masak...hahahaa...

No comments:

Post a Comment

~Because Allah LOVE me~

~Islamic Quotes~