Background

Monday, May 28, 2012

~First Love...Sweet Macam Gula-Gula Kapas~

Tiba2 rasa nk tulis entry nie...jiwa pun tgh kaco...maklum laa dh nk exam...mcm2 nk kene buat...nk kene cover sumer sebelum exam...harus maintain CGPA...demi nk dpt scholarship...huhuhu...
Kalu nk ckp psl first love, sumer org ader first love masing2 kan?? sama ada sweet, pahit, lucu, tragis or apa2 jela gambaran psl first love masing2...ader yg first love dia ngan cikgu sendiri, ngan kwn baik, ngan kwn kakak, ngan kwn abg, ngan sepupu, abg angkat, kakak angkat, adik angkat dan macam2 lagi...tapi first love tak bermakna first lover jugak okey...
First love i adalah tym i kecik2 dulu...umur baru nk masuk darjah satu or 2 kot...dlm tahun 1992...dh lama dah...budak laki tu adalah abg sepupu i sendirik...nie keje makcik2 i laa yg ajar i tulis surat suh buat abg angkat laa bagai...i pun ikut laa...agaknya tym tue trend kot ader adik, abg or kakak angkat...dh sllu berhubung tue, tb2 i rasa i terjatuh suke pulak kt abg sepupu i tue...tym paling best bile dia nk kene *berkhatan*, bukan men lagi i gelakkan dia...masa tu bkn tau aper2 pun...smpi laa dia ckp, nnti dh i besar, dia nk paksa i kawen ngan dia sbb i tgk dia kene *sunat*. I apa lagi, terus terdiam, dh laa makcik2 sumer ader kt situ...semoa org gelak2 tp aku dh blushing mushing dh tym tue...biasalaa budak2 baru nk injak usia remaja...biler kene camtue mula laa gabra...huhuhu...sampai laa dh masuk skolah menengah, klu i jupe dia msti i segan2...teringat ayat dia tym dulu2...padahal dh brapa thn dah berlalu tp i still ingat aper yg dia ckp...makcik2 i ader pulak yg ingat perkara nie, lagi laa i kene gossip tym tue...tp abg sepupu i tue buat tak tahu jer...i dengar dia dh ader gf...tu yg dia x kisah kot kene gossip cam tue...tp aku pulak yg tiba2 rasa kecewa...huhuhu...pastu i dh nekad, nk lupakan apa yg dia ckp...may be tym tue dia x maksudkan pun...i jer yg perasan lebih2...huhuhu...
Satu hari tu, masa i kt uitm, dia call...cuak jap masa tue...dlm kepala dh pikir, dia nie naper secara tb2 call?? sebelum nie tak pernah pulak nk call...nk ajak i kawen ker??? huhu...(ayat perasan yg x boleh blah)....sekali dia ckp, nk jemput aku dtg kenduri kawen dia...huhuhu...kecewa jap...masa tue i semester 4 kot...tp i tetap doakan yg terbaik tuk dia...masa kenduri dia pun i dtg...kebetulan tym tue cuti semester...klu x cuti, xdela i nk blk...busy kot...biler i tgk dia ngan wife dia masa tue, i tau dia bahagia and i pun mcm happy jer tgk dia happy...dia ckp kt i "thanks sbb dtg kenduri dia"...dlm hati aku bergetar gak tgk dia pakai baju melayu bagai...huhuhu...dh x der jodoh...maka abislaa kisah first love i...hehehehe...

Nota kaki:-
First love nie, kadang2 tue kalu teringat pasni sumer yg ader kisah2 mcm nie akan tersenyum bagai...klu i pulak yg teringat i rasa lawak pulak...yelah, kecik2 dah ader feeling-feeling jiwang-jiwang...huhuhu...tapi tym kecik2 mana nak tau pasal jodoh kan?? tapi ader org tue, kuat betul jodoh dia ngan first love dia...mesti suweeet kan biler korang kawen ngan first love korang...tapi i x cakap la yang kawen bukan ngan first love tak suweeett...masing2 ader kenangan tersendirik...apapun, yang penting masing2 bahagia...and yg paling penting, cinta kepada Allah adalah yg hakiki (* _ *)

No comments:

Post a Comment

~Because Allah LOVE me~

~Islamic Quotes~