Background

Thursday, July 26, 2012

~Kenapa Saya Suker Membebel~huhuhu~

Sebut pasal babling...nagging...memme agak sinonim ngan jiwa i lately nie...lagi laa biler dh pas kawen nie...ader ajer yg i nak babbling...dulu, tym bujang2 i babbling kt adik2 i jer...and now Inchik Amin Botak jugak sudah amik tender tadah telinga dengar i babbling and nagging....msti diorang rasa annoying giler biler i dah start bukak mulut nie...hahaha...nasib laaa dpt kakak and wife macham i nie...tapi seriously i ckp, dulu tym bujang i x suker sgt babbling...klu mom i babbling kt i mesti i ckp kt my mom "ma, udah2 ler tue...org buat laa nnti" huhuhu....siap i ckp kt diri i sendiri, esok2 dah besar i TAKKAN JADI PEREMPUAN YANG SUKER SANGAT BABBLING AND NAGGING>>>>but finally, i dah amik tender jadi tukang babbling...huhuhu...sadissss...(* _ *)
Hurmmm...agaknya naper perempuan-wanita-isteri-ibu atau homo sapiens yang ader chromosome XY suker babbling erk??? i pun x berapa sure laaa...tapi klu pada i, i jadi seorang yg suker nagging yg tegar kerana:-

1) I tak suker nak ckp byk kali bende tue, tp, klu i ckp sekali jer bukan diorang nk amik kisah pun...diorang nie i refer pada adik2 i okey...maklum laa, adik2 i sumer lelaki...i laaa satu2nya perempuan yg ader kt umah tue selain drpd my mom....i punyer geram tue smpikan i rasa i nk jer debik2 diorang tue...hahahaha....so, saper punca perempuan suker babbling?? lelaki kan??? klu i ckp sekali jer and then diorang terus buat xper la jgk...nie klu tak ckp smpi 18 kali, lagi tue laa x buat...so annoying...huhuhu

2) Selalunya i nie babbling pada org2 yg i sayang jer...klu org tue xder kaitan or kene-mengena-bau-bau-bachang nak buat aper i babbling kt diorang...nntikan x pasal2 pulak diorang cop i nie giler meroyan...hahahha...tp lelaki selalunya x tau biler kiter nie babbling kat diorang sbb kiter sayang dia...yg dia tau, dia nak kiter senyap...kan senyap terus baru tau....auuuwww....fakta babbling tandanya sayang telah dibuktikan oleh dato' Fadilah Kamsah okey....huhuhu

3) I nie, kalu sehari x membebel, rasanya i x sihat kot hari tue...tak pun mood i x berapa betul...ade laaa tue mana2 part dlm body i nie yg tgh breakdown...so, perempuan klu x bebel=x normal...hahahha (^ _ ^)

4) Sebab otak wanita boleh buat 2 kerja dalam satu masa yang sama, so, ini mendorong kami kaum wanita nie tuk babbling smbil buat keje len...kerana otak wanita lebih aktif berbanding otak lelaki...hehehee...

5) I suker babbling sbb i nakkan yang terbaik...(* _ *)

6) I suker babbling bagi lecture sbb cita2 baru i nak jdi lecturer...hahhaa...ader kaitan ker?? not sure laa...tp harap laa menjadi kenyataan...so, nnti i boleh babbling kt kelas kt student2 i yg i sayang....muahhhh....

I klu wat keje umah sama2 ngan asben i, confirm mulut i laa yang paling kecoh macham murai tercabut ekor...tak pun macham itik kene sandar...pot-pet-pot-pet jer...klu laaa mulut i nie boleh berkata2 suh i berenti pot-pet-pot-pet, i pun nk babbling kt mulut i sekali naper dia suh i diam....hahahaha....

Nota kaki:-
Babbling or nagging x salah tapi jgn laaa smpi jd tekanan hidup apda org len...jgn laa smpi bercerai-berai pada yg dh kawen and jgn laa smpi menyakitkan hati org2 len terutama org2 kt sekeliling kiter...(* _ *)    

No comments:

Post a Comment

~Because Allah LOVE me~

~Islamic Quotes~