Background

Sunday, July 1, 2012

~Besday Eve~

Sempena Bulan July nie, adelah bulan kelahiran Eve i yang gendut tue...hehehe...masa lahir dulu i tak berapa sure tarikh biler...so, i dah decided, i nak namakan bulan julai nie sebagai bulan kelahiran Eve, sbb yang i ingat, lepas i balik dari Pulau Pangkor ujung bulan julai last year, Eve dah ader...so, i thought may be dia di lahirkan dalam bulan julai sbb masa tue dia kecik lagi...hehehe
Kiranya, kucing i nie dah setahun dah umur dia...kejap jer masa berlalu...dulu, masa i mula2 pelihara Eve dulu, i tak tau nak letak nama apa...macam2 nama keluar, albino la, gendut la, gewa-gewa la, gwen la...yang bagusnya Amin Botak panggil dia kucing jer...hampeh jer...i tau laa tue kucing tapi x yah laa bg nama kucing jgk...huhuhu...
Last sekali, masa i tgh drive nk pergi kampus, i cam dah ader idea nk bg nama aper...i nk bg nama EVE...sbb masa i cuti semester tue, i tgk laaa citer kartun Wall E, dlm citer tue ader watak Eve...tym tue pun si gendut tue tgk jgk citer tue...(mcm laa dia faham) tp i tgk dia tak kalih pun kepala dia dari TV tue...khusyuk ngalahkan i jer...selalunya klu i tgk TV, confirm keje dia tido jer kt sebelah i...mana ader nk tgk TV...so, sejak dari tue, i bg nama dia Eve...tym tue, rasa tak sabar pulak nk balik umah gtau kt Amin Botak...hehehehe...tp Amin Botak cakap, o ok...boleh jer...tapi abg nak panggil dia Cingu jugak...so, makanya kucing i nie ader 2 nama okey..satu Eve, satu lagi Cingu...suke hati laa labu...janji kucing i suker nama Eve tue...hehehe...tiap2 masa keje i ngan asben i adelah berebut nk panggil kucing tue aper...kejap i panggil Eve, dia dtg...kejap lagikan asben i panggil Cingu pun dia gerakkan telinga...agaknya dia pening kot layan kerenah kiter org nie...hahahhaa....

Jom layan pic Eve yang tomeiiii...

Suker benor duk bawah meja jepun nie biler i tgh surfing...

Gaya tido yang sgt tak sedar diri ade laa kucing betina...huhu

Latest pic...dah macham kembar garfield sudah...lasagna se...huhu

Tym sakit teruk dulu...sampai kurus kejap...kecian pulak...huhuhu...
Masa first tym jupe dulu kat ladang sawit kt umah mertua...tym nie dia demam...
Muka suci bersih sesuci lebaran...hehehe...masa nie pun bulu putih lagi....

X tau laa aper motip tido gaya macham ini...nk turun kan darah kot...hahaha

Tym nie warna dah mula berubah dari putih ke light coklat...albino cat...

Albino cat yg gemokkkk...(* _ *)

Nak jugak tido kt atas rak kertas nie...muat pun ngam2 jer...

Dalam kondominium dia besar gabak...kucing2 kt taman nie sumer jeles kt Eve...hehhee

Mengamuk sbb kene kacau ngan i...hahhaa

Cuba utk berdiri tapi kantoi nmpk perot yg labuh terus ke lantai...hahaha

Muka tak bersalah jer datang tido atas majalah yg i tgh baca...huhuhu

Tido pun nak pegang mainan dia...mana boleh lepas...nie msti kes penat bermain...
Nota kaki:-
Thanks to Amin Botak kerana susah payah jagakan Eve tuk i masa i xder kt umah okey...sampai jd gemokkkk macham ini...msti Eve sayang u lebih dari i....hehehe....tp realitinya, biler i balik umah, msti dia sllu nk duk dekat i...dia jd sombong ngan u...hahhahaa....

No comments:

Post a Comment

~Because Allah LOVE me~

~Islamic Quotes~