Background

Thursday, July 5, 2012

~Dapur Impian Saya~

1 Julai 2011 yang lepas, i amik kunci umah i yang baru...umah dah siap semangat laa nak masuk umah...nie pun kira dh delay 3 bulan...klu ikut agreement bulan 3 dah dapat sbb i beli umah nie ngam2 masa besday i...Amin Botak cakap, nie hadiah besday i tuk thn 2009....perghhh...tak tau laa pulak asben i tue nk bg hadiah umah...klu macham ini, baik hadiah besday tuk thn2 berikutnya bende2 mahal jelaaa...kete sport sebutir such as Audi 5 kaler putih...kondominium or penthouse kt KL sebutir...(* _ *)
Tapi, memandangkan masing2 busy, so kiter org tak sempat nak sudahkan umah baru nie sepenuhnya...bajet apa tah lagik...huhuhu...yg sempat siap syukur alhamdulillah laaa sgt...yg tak sempat siap tuh, jgn ckp laaa...memme kene tggu lagi 2 tahun laa baru siap sbb i ngan asben i busy terlebey...i ngan study i, asben i ngan dunia workaholic dia...so, i ckp kt dia, renovation umah kiter postpone laa tapi nnti kitchen cabinet i nk buat ngan IKEA laaa...hehehee...yelaa, yang len sumer dah settle ekceli...tggl dapur jer yg tak siap lagi...table top sumer dah beres...home appliances pun sama..sumer dh cukup lengkap...tggl nak buat cabinet jer...so, kira okey laa tue i nk demand buat kat IKEA....hahaha...
So, nie laa design dapur yg i nak buat...i nk gune kayu okey...tak mo gune melamin...nnti cepat outdated...klu i gune kayu oak, 10 thn akan dtg pun still lagi evergreen...klu pergi umah2 org besau2 sumer gune kayu...xder yg gune melamin nie...klu tak caya, boleh tgk umah2 banglo yg ader kt TV okey...hehhee...


I nak gune tone kaler coklat gelap macham ini...kayu oak...baru laa i rajin nak masak2...(^ _ ^)

Nie lagi contoh design dapur yang i suker...simple and tenang mata memandang...tapi duit yang nak kene keluar tue memang tak tenang laa...(* _ *)
Nota Kaki:-
Dapur i bukan L-shape tp U-shape....so, i nak kene design betul2 i nk cabinet yg macham mana...nak letak aper kt dalam tu sbb i x suke letak barang2 kat atas cabinet...klu boleh biar nmpk kosong jer kt ats cabinet tue...sama macham dalam pic nie laaaa...so, biler i ngan asben i dh free, kiter org nk pergi IKEA survey design and tools yg boleh we all gune tuk dapur tue nnti...pastu blh simpan duit siap2....mood sgt happy...(* _ *)

No comments:

Post a Comment

~Because Allah LOVE me~

~Islamic Quotes~