Background

Sunday, July 15, 2012

~Disebalik Senyuman Apple Hijau~

Sumer orang tahu, apple ijau tu masam rasanya...tp masih lagi sedap utk di makan...lagi laa kalu letak garam halus+gula...kecur air liur rasanya biler teringat...maklum laa dh feveret kan?? tp klu epal merah yang manis tue x sedap laa pulak buat mcm nie...bak kata roti gardenia, epal merah tue sungguh enak di makan begitu saja....hehhehe...
Tapi bukan isu epal merah kat sini...tapi isu epal ijau yang masam tue...sama mcm ngan feeling i skrg nie...cuba utk beriak seperti biasa tapi rasa mcm sukar jer nk tipu diri, nak tipu feeling i yang sememangnya tgh duk meroyan nie...huhuhu...mood x yah nak citer laaa, mmg spoil abis laaa...dari ader mood nk buat kuih raya, terus dah xder...i decided nk tunjuk jelaa kt kedai...blh buat amal jariah sket...hahhaa...rasa macam plastik giler biler i gelak macam nie...huhuhu...parah dah i nie...nk kene basuh jiwa kot nie...
Tiba2 jer hati rasa macam sgt terluka...mcm x cukup kasih sayang pulak...huhuhu...rindu nk blk kg i biler rasa mcm nie...rindu nk spend tym ngan adik2...walopun adik2 i tue ader waktunya buat i jadi mental, tapi biler keadaan mcm nie, i rasa i lebih perlukan diorang tuk buat i gelak sakan sambil buat xtvt budak2 tahap kanak2 oren ribena...yess...i miss them damnly...really miss them...(^ , ^)
Selalu, klu jiwe i jadi mcm nie, i suker nk masak...tp x tau laa, agaknya feeling mmg dh broken sgt kot, masak pun dh x tau apa rasa...men letak je laa...jnji siap...xder feeling nk masak sebenarnya, tapi sbb i dah xder keje nk buat...lagi satu xtvt yg i suker buat biler i rasa mcm nie, membasuh...dr zaman uni lagik, biler sedey pasal test or practical exam, msti i balik kolej membasuh bilik air...skrg nie pun still sama lagik...suker benor laa i nk nyental bilik i...i dh pun reserved satu bilik i tuk i sental after i dpt result final exam bulan 8 nie...huhuhu...semalam pun i dah basuh sumer comforter, cadar, sarung bantal, selimut, tukar cadar baru, siap bersihkan umah, tinggal x mop je lantai umah tue...yg tue pun i nak simpan buat stock nk memberus....hahhaaa....tapi memandangkan i tgh rajin nie, i nk buat karipap kentang laa jap lagi...mana laa tau sambil2 pintal kulit karipap, i boleh repair mood-feeling i yg tak berapa nk betul nie...

Nie laa feeling i sekarang nie...cuba utk tersenyum walopun hati tgh tengah terluka...(* _ *)

Senyuman dari epal hijau...walaupun masam tapi tetap manis....(^ _ ^)
Biler dah dapat mood fragile meroyan nie, susahnya laa nak pujuk hati sendiri biler terasa, terluka or what ever laaa yang berkait ngan hati and perasaan nie...pendek kata, susah jugak biler jadi perempuan yang selalu ditimpa perasaan nie...betul laa kata orang, lebih baik kita ditimpa kayu balak dari di timpa perasaan...huhuhu (^ - ^)

No comments:

Post a Comment

~Because Allah LOVE me~

~Islamic Quotes~