Background

Thursday, July 12, 2012

Lavender Night

Lavender Night...nie laa nama tema majlis makan-makan cum doa selamat and bacaan yassin after final exam...majlis nie tarikh langsungnya adalah malam after last paper...11/07/2012...tema majlis pulak "Release tension sambil mengeratkan silaturahim"....idea sepenuhnya dari Siti Amira Zulkifli and Siti Aisah Samion...credit tuk diorang yg bagi idea nie...asalnya i just nk ajak dak2 kelas i makan2 kt luar jer...tp kebetulan kebetulan, ayah kepada salah seorang budak kelas telah kembali ke rahmatullah kerana lung cancer last stage...so, we all decided seeloknya kami buat bacaan yassin dan tahlil bersama2 dgn doa selamat agar rohnya di cucuri rahmat dan ditempatkan di kalangan orang2 yg beriman...dan jgk kami semua mendapat keputusan yg cemerlang dlm peperiksaan hari tue...tp pada i, CGPA bukanlah segalanya, the most important thing is ilmu yg i dpt tue berkat di dunia and akhirat...itu laa harapan i...tp i masih tak nafikan, i nk buat yg terbaik and dpt keputusan yg terbaik...amin...
Ok, back to our dinner...kiterorg dh mcm kanak2 ribena yg baru masuk taska jer...main teka teki laa yg soklannya susah mengalahkan soalan final exam...huhuhu...pastu main pisang goreng...main cabutan bertuah...bab masak pulak, BBQ budak2 laki kelas i dh amik task tue...so, yg gegurl pulak amik task masak bihun seafood (mira+yati+adila), i pulak tukang buat air sirap soda laici bersama lynn...kak nor potong2 buah tembikai...aisah and kak ummu kemas umah, mop lantai, susun atur umah...walopun penat sbb semalam x tido tuk exam pagi tue, tapi we all tetap cuba buat yg terbaik...and yg paling best, kiter org buat surprised birthday party tuk shafiq and farahin...sgt seronok tym tue tgk budak2 nie men baling tepung, baling kek bagai kt besday boy and besday girl...cuma telur jer yg xder...sbb telur yg afiq bwk dh 2 bulan expired kot....mak aiii...bau jgn ckp laaa...pikir pun tak nak....huhuhu...haru biru laaa klu saper2 yg bertuah dpt bau tue...huhuhuhu...
Tapi, dlm kami berseronok nie, kali tak lupa pada salah sorang classmate kami yg x dpt hadir and x dpt amik final exam semester nie...sbb dia exciden 3 hari sebelum final exam start...klu i kt tmpt dia, mmg i agak terkilan, tp i ckp kt dia, msti ader hikmah disebalik semua nie...Allah dan janjikan yg terbaik utk dia...so, kpd Muhammad Noor Azrin Kamaruzaman, semoga tabah menghadapi dugaan ini okey...kami semua doakan yg terbaik tuk rain dan dipermudahkan segala urusan rain tuk sem nie and sem-sem yg seterusnya...amin...
So, jom layan kenangan yg telah we all abadikan dalam bentuk gambar....

Yati tgh rajin potong sayur...klu i, x masuk list laa nk potong sayur...hehhehe

Pertandingan saper paling cute tym tiup belon...hahaha...perahsantan...

Siti Amira, org kuat bab2 masak memasak...kain baju...dia cuci...si labu labi...

Sedap tak sedap, yg penting afiq and afif ader gaya...hehehe...tp serius sedap hingga jilat jari....

Ipin...boss segala BBQ....ader gaya der....

Sesi muhasabah diri...tp masih ader hati nk men belon kt belakang tue...huhuhu

Muka bahagia after abis exam...sgt2 bahagia...senyum lebar semuanya...

Differentiation between dak lihin, farid, capik, saddam and afif...senyuman mereka...hahaha

Kek Besday boy and girl...aka capik and farahin...

Sukernyer besday boy and besday girl...

Nie sesi men cabutan bertuah...kiter tgk saper yg kene....hehehe

Besday boy and girl kene bg ucapan rasmi...hehehhe

Besday boy selepas mandi tepung gandum and kek...dah tak der air agaknya nk mandi...hahaha

Besday girl pun sama kene mandi tepung...hehehe

Kanak2 ribena...
Ok...nie laa antara kenangan kami semua yg sempat di abadikan...sgt happy tym nie walopun ader jugak terselit bende2 yg tak best masa buat majlis nie...tp yg penting...yg tak best tue put a side sudah...tak mo ingat okey....honestly ckp, sgt happy tym nie...biler i balik umah sewa, terasa sgt berat hati nk cuti...sedey pun ader...tak pasal2 layan citer hindustan dulu2 kt astro...huhuhu...harapnya, sem depan boleh buat lagik xtvt mcm nie....
Thanks tp Falihin, Farid Aizat, Ariffin, Afiq, Afif, Saddam, Capik, Mayamin, Farahin, Ummu, Aisah, Amira, Ekin, Nabilah, Adila, Yati, Lynn, Ina, Cima, Nor, Tiha, Tihah gf Lihin, yang sudi dtg and join xtvt nie...may be tym nie korang pun penat sbb dh byk malam x tido sbb study tuk exam, tapi korang tetap luangkan masa tuk majlis nie...moga ukhuwah yg terbina kekal smpi bila2...to farahin and capik...korang memang sporting abis masa men baling tepung...jgn amik hati yer tym kene buli tue...hehehe....next tym kiter buat kt budak2 len pulak....hhahhahaa...
Sayang korang sumer...moga exam hari tu kiter semua dpt keputusan yang bagus and cemerlang setimpal ngan apa yg telah kiter lakukan pada sem itu...amin....

No comments:

Post a Comment

~Because Allah LOVE me~

~Islamic Quotes~