Background

Friday, July 20, 2012

~Ramadhan Datang Lagi~

Pejam-celik-pejam-celik, dah setahun ramadhan berlalu...mlm nie, dah start malam ramadhan yang pertama...rasanya baru jer abis ramadhan yang lepas...cepat betul masa berlalu sekarang...klu tym budak2 dulu, nak boleh ke sampai bulan Ramadhan yang seterusnya, amat laa lambat...tapi, i sgt2 bersyukur kerana masih di beri kesempatan untuk sama2 menjalani ibadah puasa pada tahun nie...syukur sangat2 kpd Allah swt...
Masuk kali nie, nie kali ke-2 laa i puasa jadi suri-rumah-sepenuh-masa-cum-full-student...yang bestnya, biler tym pose jer confirm i dapat duk umah sambil belek2 majalah rasa, tgk rancangan masakan walopun i xder laaa nak masak menu tu, tgk kuih raya, kek raya, juadah hari raya...pendek kata sumer berkaitan makanan...bukan apa, sebab i bosan xder keje nak buat...nk tgk rancangan len, citer korea i layan laa...tp bukan setiap masa pun ader citer korea kt TV....huhuhu...
Kalu sebelum2 nie, biler pose tiba, kalu i tak kt hospital, of cos laa i kt kampus...kt tym keje, tym bujang2, senang jer, balik keje singgah bazar...klu nak masak tue mmg malas tahap petala lapan belas laa...tym jadi student lagi laaa...makan apa jer yang ader...maklum laa duk kolej, x dpt dining tp dpt elaun makan, so tak yah penat2 otak pikir nk mkn apa nk memilih bagai...beli jer apa yg ader...tapi sejak dah kawen, masa awal2 dulu, tgk laa saper yg nak masak...klu kak ipar i sempat dia masak kiter org makan, klu i sempat, i masak pulak tapi klu i masak lauk-serupa-itu jelaa a.k.a makanan feveret i...tomyam seafood or tomyam campur ngan cendawan celup tepung...sup ayam...sup sayur...sayur kangkung goreng...ayam masak tomyam...asam pedas ikan pari...tumis putih ikan bawal...lauk len mmg xder laaa...klu mlm sebelumnya i oncall, mmg i singgah bazar jelaa...x larat kot nk masak sbb dah keje 32 jam straight...belum lagi campur masa kt jalan raya, tempuh jem-jem yang x boleh nk sapu kt roti, mengantuk x cukup tido lagi...mmg confirm lepas berbuka, wassalam...tp nnti ader laa tukang kejut ajak terawih...hehehee...
Tapi pose kali nie, berbeza sket...kli nie totally pose kat umah baru...i cuti semester pulak 2 bulan lebih...so, sbb i bosan kt umah, so i dah warning Amin Botak, jgn beli makanan kt bazar sbb i masak...sebenarnya mak mertua i yg ckp, "tak yah pergi bazar...masak ajer kt umah" hehehe...so, xdelaaa alasan Amin Botak nak gi bazar...hahahaha...jimat duit...itu yang hari2 i belek majalah rasa, google kt tenet cari resepi yang best2 nak masak...konon jela sbb at the endnye i masak lauk yg i suker jugak...(* _ *) jadinya Amin Botak kenela makan jer apa yg i masak....hehehehe
Apapun, i harapkan ramadhan kali nie memberikan seribu keberkatan utk sumer umat islam yang ader di bumi nie tak kiralah walau di mana pun mereka berada...selamat menjalani ibadah puasa ngan sempurna dan diterima amalan yang dilakukan oleh Allah swt...amin...


 Nota kaki:-

Kepada Amin Botak yang i kasihi...lagi cintai...hehehe...(ayat bodek permulaan), jgn luper sediakan duit raya yang secukupnya utk i okey...duit raya tuk u nnti i tgk bajet i cukup ke tak...maklum laa, i kan student...duit yang ader sumer tuk bayar yuran pengajian, potostat nota, print asemen, print report, bayar tol, minyak kete, sewa umah, bil air-api, pakcik ptptn.(* _ *)
And also thousand times thanks to Amin Botak yang sudi belanjer i makan sate sebelum pose selepas terawih...ayat u yang i tak boleh blah, "okey laa nie abg belanjer makan sate sebelum raya and pose, nnti kan sepanjang bulan pose kan sayang nak masak" perghhhh...ayat tak hingat nak kenekan i....huhu...tapi u jgn nk mengada2 request nak makan menu bukan2 taraf menu kt hotel five stars okey...(^ _ ^)

No comments:

Post a Comment

~Because Allah LOVE me~

~Islamic Quotes~