Background

Saturday, September 1, 2012

~My Next Graduation Is On De Way~

Today is 1 September 2012...I bukan nak buat show nyanyi lagu Tragedi Buah Epal Di Bulan September, nyanyian Kak Nita Sarawak okey, tapi I nak story pasal I punyer study...tetiba pulak I rasa excited...hehehee...
Masa I duk edit-edit belog I, I tengok kat I punya Daisypath Graduation Tickers, 2 years until I Graduate...huhuhu...teruja pulak...pejam-celik-pejam-celik, ada lagi 2 tahun I nak grad...tapi bukan abis belajar okey...kalau habis belajar, Bulan Julai 2014...graduation mean I naik atas stage, pakai jubah konvo, amik scroll...insyaAllah...and then pastu bolehlah I proceed ngan plan-plan mega-megi I, project juta-juta macam citer drama melayu samarinda...hehehe..pastu bolehlah I letak pangkat DR or PROF kat depan nama I...hahaha...perahsantan kejap...Inchik Amin Botak cakap, takder pangkat-pangkat okey...yang ada hanyalah ilmu yang Allah dah bagi kat I and I kena berdoa semoga Allah memberkati ilmu itu...insyaAllah...amin...
Plan I after I tamat study terlebihlah banyak...macham-macham yang I nak buat...nanti gaji I bolehlah I guna tuk buat apa yang patut...now, sumer kena fokus pada study I...kenalah berjimat cermat...itu pesanan ikhlas dari Inchik Amin Botak...hehehhee...tapi, kalau nak list satu-satu apa plan I, penuh pulak sampai 3 pages nanti story I ni...so, dipendekkan cerita, salah satu plan I adalah mengembangkan kerjaya I...(* _ *)
Memandangkan I nak grad ader lagi 2 tahun, sebab I bajet I akan grad Bulan November 2014, jadinya I tak plan pulak nak sambung cuti after I abis study...I abis Bulan Julai, Bulan Ogos terus I lapor diri...commited kan I ngan kerja I...hehehhe....
Okeylah, sementara nak proceed ngan matlamat after I abis study, sekarang nie, I nak kene proceed ngan matlamat I tengah study...bench mark I selalu tinggi melangit, itu yang bila nak achieved tu bagai nak demam teruk...hehhee...
  • First Class Degree
  • Anugerah Naib Canselor
  • Anugerah Dekan
Hah, high kan bench mark I...itu yang bila mana ader yang I tak boleh nak achieved for that semester, I boleh jadi meroyan tu...itu belum lagi masuk bab drama air mata samarinda (^ _^)
~Boleh amalkan doa ni, moga Allah permudahkan segala urusan...amin~
~Success Is Sweet~

~The most important thing is Do Not Give Up~
Nota kaki:-
After this, every semester I nak kene struggles, work hard kena lebih sikit, disamping work smart...harus consistant...apa yang penting, I faham...bukan hafal-hafal...bila kuar exam hall, I terus blank...tapi bukan fill in the blank okey...and kepada Inchik Amin Botak yang I sayangi, jangan pernah lupa untuk mendoakan kejayaan I okey...Your pray...My pleasure...Pray and Allah will answer Us...and one more thing, after I grad, I nak kete Audi 5 seketul...hahahaa...

No comments:

Post a Comment

~Because Allah LOVE me~

~Islamic Quotes~