Background

Monday, October 8, 2012

::Silence Speaks When Words Can't::

Hurmmm, dah agak lama tak hupdate blog...bila hupdate jer ader isu sentimental yg boleh buat sakit mental.....huhuhu....
Tapi, exceli takdelah sakit mental pun...cuma bugging in my mind laaa...terpikir sejenak salahkah ker klu i nk komplein pasal management campus i??? hahaha...hilang akal kot i masa tue...ngan berani-beraninya i pergi komplein kt page naib canselor uitm...dato' sahol...(salah tak mention nama dia kt blog i nie? huhuhu)
Tapi dh tym tue NC tnya and beri ruang and peluang pada mana2 student tuk buat aduan pasal staf or apa2 je...so, memandangkan i pun dh byk kali sgt terkena, even dari hari pertama masuk lagi...tp nie bukan kes dendam okey...kes yg mula2 kena tue lantaklah...selagi staf tu tak carik pasal ngan i, i buat2 lupa jelah...tp x jugak...hahaha....
Nak tau i buat report pasal apa?? huhuhu....i ngan beraninya pergi komplein pasal staf dtg lambat and opis HEA lambat bukak. Tapi kt cermin tulis office hour from 8am-5pm, from Monday to Friday...tp tuk sem nie sajer dh 3 kali i kene tggu smpi kul 8.30am...padahal kleas dh start 8.20am...belumlagi kes nak menapak naik tgga pergi kelas...klu setakat tingkat satu or dua blh laa dipertimbangkan lgi tp klu yg kena kelas sampai tingkat 9 tu macam mana? Lif full jer semedang...bukan nk salahkan uitm x dpt bg fasiliti yg baik...tp mmg student ramai, even yg tingkat 2 pun nk naik lif...masing2 punya hal, kan??
Sekali ader staf HEA nie terperasan isu i nie...hurmmm...aderlaa yg mengamuk...tp siapa yg makan cili dialah yg rasa pedas...yg makan nangka dialah yg kena getahnya...yg makan ayam kfc dialah yg rasa sedapnya...kan??? sebabnya i tak mention pun i dari faculty mana...tp staf tu telebih dahulu rasa i buat aduan pasal HEA diorang...tp terpulanglah nk terima ke tak...klu i ader tulis mende2 yg buat uollsss terasa ker or tak betul ker, i mintak maaflah...tp secara hakikatnya perkara nie berlaku...klu x, xdelah ustaz yg ngajar arab blh call dekan ckp opis x bukak lagi...tp sorry laaa...isu lecturer buat aduan kt dekan i mmg x mention kt situ sbb i nak tgk sejauh mana uollss boleh terima and handle isu ni...
Lagipun i pantang tau bile dengar ramai2 student kt situ, diorg blh ckp, "ala, keje gomen, biasalah isu lewat nie...bonus tiap2 taun nk tp performance keje hancusss." sambil gelak2 lagi ckp mcm tu...i nie yg keje gomen nie mmg laa x terasa tp panas gak telinga sbb budak tu mention staf gomen...apa ingat sumer staf gomen attitude buruk macam tue ker??? Urgghhhh...overreact...
Dan yang paling penting, i siap private mesej lg kt dato' NC isu nie...sbb biler ader jer student yg buat aduan confirm kene shoot balik...so macam mana student nak buat aduan and dato' NC reply kat i "Adakalanya lebih baik kita berdiam diri, kerana itu melambangkan kematangan seseorang." Padat and ringkas tp cukup bermakna okey. So biarkan ajer staf tue nk melalak ker haper...bukan luak pun gaji i, kan??

 
~Silent Mode Is Better~
Nota kaki:-
Silence is an argument carried out by other means...Silence is a source of great strength...So, SILENCE IS GOLDEN...

~Because Allah LOVE me~

~Islamic Quotes~