Background

Tuesday, November 27, 2012

~Pusat Darah Negara & Johan Raja Lawak~

Today, 27 November 2012...i ader field trip ke PDN, KL...compulsory tp x brp nk compulsory pun iyer jugak...tak der kena wat report or what...like pergi jenjalan isi masa lapang...hhehehe...
Tapi, before nk pergi PDN nie, macam2 isu ader...dr elok2 nk pergi tuk berjimba2 boleh jd kes gaduh pun iyer jugak...tak tahu nk klasifikasikan sebagai apa...tp to me biasalah keje ngan budak2 yg declare diri mereka matang...(bajet umur bertmbh maka tahap kematangan bertambha ker??) sendiri pikirlaaa yer sesaper yg terlibat tue sbb uolls yg declare diri uolls dah matang...maybe dlm konteks pemikiran or tahap kematangan koranglaaa agaknya...huhuhu...
Tapi i taknak citer isu2 sensitif yg berlaku...nnti memburukkan orang pulak...korang nak buat apa, buatlah...macham yg selalu i ckp...gaji i tak luak pun...tp pahala uollss may be luak...so, if ader sesaper yg nak hupdate status or kutuk org len or i ker kt twitter uollss ker, kt wall FB uollss ker, kat blog uolls ker, i bukan kesah pun...i pernah jupe or berurusan ngan manusia yg berattitude lagi teruk dr uolls pun ader...so, setakat perangai rubbish mcm uolls tu simpan jela...buat tmbh dosa free uolls jer...hahaha...oppppsss...sorry...terkasar pulak bahasa...nasihat i, jgn selalu2 menuding jari or menyalahkan org len or jd selfish yer...if uolls ader problems or what, come and discuss with me properly...if u think i will come and see uolls, memang xkan berlaku...SEBAB??? i xder apa2 masalah ngan uollsss okey...and one more thing, if uollss yg suker sgt gune nama org len tuk kepentingan sendiri, jgn tuding jari ckp kt orglen yg suker buat mcm tu yer sbb hnya org yg buat mcm tu jer yg akan ckp mcm tue...
Ohhh...panjang lebar pulak nasihat i kt uolls...case closed...now proceeded with the main story...PDN and Johan Raja Lawak...sebelum tu, i nk story laa we all gerak dari puncak alam sekitar 8.30 pagi...smpi KL sekitar 10 pagi...bukan jauh pun tp jam jer yg lebih...dh smpi tu mcm biasalah buat site visit...tgk apa yg patut...amik ilmu yg perlu...especially tuk final exam nnti...manalah tau kot2 masuk final exam ker, kan???
Kt PDN nie, ader classmate i yg donate blood...i??? i tak donate laaa sbb i tak cukup berat...then if sesaper yg under medicine, coughing more than 1 week, menstrual phase, pregnant, underweight...they all xlih donate donate blood...deferral for a while....but if ader transmitted diseases such as HIV, hepatitis B, CMV, AIDS, and etc pun xlih donate blood...for the rest of their life time okey....so, if doc nak transfused blood kt uolls, uolls berhak bertanya terlebih dahulu sama ada if korang tak terima blood tu, ianya bahaya ke tak...if tak bahaya, better uolls jgn buat blood transfused...better blood sendiri jer...huhuhu....
After dah jalan-jalan cari darah kat PDN nie, smpilah masa tuk we all makan2 and berehat...menu tuk lunch nasi tomato+ayam masak merah...tp i mkn menu breakfast td nasi lemak+ayam masak merah...i kan x mkn berakfast...so dr membazir elokla i mkn, kan??? Dah selesai makan, i pergilah amik aircond kt dlm bangunan PDN tue....takkan nk tggu bas UiTM dtg kt luar yg panas terik tue...hehehe...tgh duk tunggu bas tue, tb2 i dengar classmate i duk ckp2 kata Johan Raja Lawak dtg...i mcm biasalah mana nk impress klu jupe retisss...diorg nie dh sibuk2 nk bergambar...so, i join laaa sekali...mcm biasa laa trade mark Johan "Jangan Nak Poyo Sgt yer." hahahaha....Excited diorg nie...and Johan ngan wife dia Ozlyn sgt mesra...tak sombong...siap boleh sembang2 lagi...nie ader serba sedikit pic ngan diorg...jom layan...
~Just arrived...safely...PDN, here we go~

~With Johan's wife...Ozlynn...Gojesss~

~Wif lya yg silau and pija yg ngantuk~

~Classmate...happy tym...together2~

~Edited by Pija wif Johan Raja Lawak~

 Nota kaki:-
Saat yang indah itu tidak akan berulang...so hargai saat-saat bahagia itu...Inchik Amin Botak, kamu jangan nak jeles yer...or yg lebih tepat "jangan nak poyo yer" hahaha....

No comments:

Post a Comment

~Because Allah LOVE me~

~Islamic Quotes~