Background

Monday, December 31, 2012

::Malam Ambang Tahun Baru 2013::

"Happy New Year 2013...Selamat Tahun Baru 2013...2013 Xinnian Kuaile"

Ucapan i ni tak brapa nak 1 Malaysia...maklumlah i tak belajar bahasa tamil...so, i tak tahu nak tulis apa...huhuhu...
By de way...di saat orang len keluar merambu nak celebrate kedatangan tahun baru, i pulak tengah bersengkang mata menelaah pelajaran...gila kentang i nie committed ngan study i...tambah pulak, 3 januari ni my first paper...huhuhu...tp saat2 kecemasan i ni, i paling jeles biler tengok Inchik Amin Botak melayari tenet ngan senang hati sambil berbaring riang di ruang tamu dgn ditemani rancangan yang tah apa2 kt tv...*ini tidak adil...tidak adil bagi diriku* emosi jap (* _ *) tp nasib baik ader Anje yang sentiasa menemani i study sampai tertido kat lam beg buku i...huhu...cian Anje...nasib baik chumelll...macham tuan dia...hehehe...
Dah penat study, maka pewottt pun lapar...i pun kenyit-kenyit mata kat asben i...nak ajak kuar pergi makan laaa...kot dapat pekena roti canai ker roti telor ker...and i tahu asben i mesti ON punyer...sbb dapat pergi mamak...huhuhu...kemaruk kari mamak asben i nie...(^ _ ^)
Tapi yang tak bestnya, kuah kari dah abis...i punyerlaaa semangat pergi order 2 keping roti...roti canai 1, roti telur 1...air sirap limau ais...huhuhu...pukul 2 pagi minum sirap limau ais...*sgt laaa tak elok tuk kesihatan* so, sila jgn amalkan yer...asben i pulak order tosai bawang...feveret dia laa tue...(* _ *) and saat roti canai i cecah meja, i tgk kuah kari xder...bila mintak, ane tu ckp, kari sudah abis....uwaaaa...mati selera i...mana sedap makan roti canai xder kuah kari...(! _ !)
Dah abis makan, balik umah...nak sambung study yg tak tau laa smpi biler baru nak abis...kli ni mmg tak berani nak spot soklan...sbb lecturer yg ni, soalan KBKK bangat okey...klu setakat baca notes dia, mmg x lepas laa...huhuhu...tym nie mmg emosi sgt perlu di kawal supaya i ak stress...and klu i stress pun confirm i carik Inchik Amin Botak tuk dijadikan mangsa...hehehe...tp konon jelaaa balik nk study...sekali study atas katil smbil tutup mata bersama notes disebelah...good nites...sweet dream...tido lena jer walopun study x abis lg sbb perot pun dah kenyang...hehehhee....good nites tuk Anje chumelll...
Apapun, semoga tahun baru 2013 nie membawa rahmat tuk i sekeluarga juga tuk sekelian alam...tuk semua umat manusia yang ader kat muka bumi nie....in shaa Allah...
And secara rumusannya, tahun 2012 memberikan i banyak kenangan sama ada manis or pahit...yang manis tuk dikenang, yang pahit pulak tuk dijadikan ubat...sbb ubat tue pahit...kan?? nak list satu2 kt sini macham over pulak...so, apa yang boleh i katakan:-

# Hidup ini ibarat roda...yang sentiasa akan berputar...adakalanya kita akan berada di bawah tapi tak bermakna kita takkan berada di atas...tapi jika kita sedang berada di atas, jangan lupa untuk memandang ke bawah...dan jika kita berada di tahap keseimbangan, bersykurlah dgn apa yang ader...
# Allah sentiasa mahukan kita berdoa dan meminta kepadanya....makanya sentiasalah berdoa untuk meminta sesuatu dariNYA...akan tetapi, ingatlah bahawa jika kiter tidak memperolehi apa yang kiter hajati, bukan kerana Allah tidak mahu memberikannya, tetapi adakalanya Allah memberikan apa yang kiter perlu, bukan apa yang kita mahu...
# Jangan mudah melatah ngan kerenah manusia disekeliling kiter...ader kalanya perangai manusia itu sgt laaa annoying pada pandangan mata kiter...apatah lagi klu kiter kene berurusan ngan mereka or mereka berada dikalangan kiter...pandanglah dari perspektif lain di mana ianya mungkin memberikan impak positive dalam kehidupan kiter....
# Hargailah apa yang telah dikurniakan kepada kiter selagi mana ianya mampu memberikan kiter senyuman dan jika apa yang dikurniakan itu membuatkan kiter menitiskan airmata, cubalah untuk tersenyum dan hargailah kerana Allah memilih kita untuk memilikinya...semakin berat ujian Allah kepada hambaNYA, itu menunjukkan Allah sayang kiter lebih dari org len...dan besar ganjarannya kelak...
# Yang paling penting, sentiasa berfikiran positive walau apapun yang berlaku...Allah sentiasa ada memerhatikan kiter...setiap apa yang berlaku pasti ader sebabnya...cepat atau lambat, kiter tetap akan melihat or merasainya...

~My heart is belonging to you...siapakah?~
~Jangan pernah berhenti untuk saling menasihati~
~Sampai tertidur teman i study...ciannn dia~meoowww~

~My workstation bersepah...study tymmmme~
~Xtvt release tension after penat study...sawittt tym~
~Tau jer nak amik pic dia...siap celik mata lagi~
~Masih setia menemani sampai ke siang~





 Nota kaki:-
Tahun nie, i lupa nak pasang azam baru sbbnya azam yang dulu2 pun tak sempat nak pasang...yang pasti, i sentiasa mahukan yang terbaik dan semestinya ianya adalah terbaik tuk i...semestinya i mengejar pak dekan lagi for this semester, next semester, and next...next...next semester...(* _ *)
Inchik Amin Botak, xder hadiah ker tuk exam i sem nie?? hadiah before exam dah dpt...tinggal hadiah after exam jer belum lagik...tp x yah bg yg mahal2...cukup sekadar bawak i gi jenjalan KL...hahaha...*Mood cuci mata+window shopping ON*    

No comments:

Post a Comment

~Because Allah LOVE me~

~Islamic Quotes~