Background

Friday, December 21, 2012

::Last Class, Last Presentation, Last Day::

Minggu nie minggu last utk sem 5 2012...atau nak disedapkan pendengaran ialah last day before final examination...tapi itu bukan tiket utk melompat kegembiraan seolah-olah semua telah berakhir...tapi boleh cakap "syukur, alhamdulillah...for this semester, well done." So, tinggal nak pergi masuk examination hall jer...wallah...huuhuhu...tiba-tiba rasa macham ader butterfly duk berterbangan kt dalam perut...nevesss okey....hehehee....(* _ *)
Exceli, this week is full with final practical exam...from monday until thursday...cuma hari rabu jer free sket...pagi kene submit movie mandarin, then proceed with presentation immunohematology smpi ke ptg...tp sbb x sempat abis, so kene proceed esok...after clinical virology...and, i boleh ckp, my group is the best presenters sbb we all sumer well prepared okey...sumer soklan dari audiences kami boley jawab...sampaikan lecturer pun xder soklan nak tnya ngan group kiter org...bkn nk riak tp biler kiter berusaha dgn sebaik mungkin, in shaa Allah akan dipermudahkan...
And last but not least, hari jumaat adalah hari last kelas bersama ngan presentation poster cytology...with Encik Wan Shahriman Yushdie Wan Yusoff...secara keseluruhannya, i boleh katakan bahawa last class with En.Wan is the best and terbaikkkk...last group yg present, we all sama-sama tepuk tangan dengan gemuruhnya...masing-masing ngan wajah and experession yang gembira...happy...and yang paling happy bila En.Wan annouce ckp final exam wet, cancel...sbb we all give full effort tuk presentation nie...Ya Allah, dalam hati, rasa macham nk melompat sampai ke bintang...boleh ker?? boleh kot...huhuhu....semoga dapat markah yang terbaik tuk both presentation...amin....
Secara keseluruhannya, sem 5 adalah sem yang paling banyak kenangan...manis mahupun pahit...paling banyak isu jugak...tp abaikan...just put aside...not important...manusia...macam2 kerenah selagi perkara tu tak berpihak kepada diri dia...kalu berpihak kpd diri dia sumer setuju...bile tak, sumer nk bangkang or cakap belakang...to me??? i dun care if you want to be like that...your life and your attitude...what goes around comes around...kpd lecturers yang terlibat memberikan ilmu and mendidik kami semua, thanks a lot and thanks for everything....hanya Allah sahaja yang mampu membalas jasa kalian...credit to Puan Mazura Bahari, Dr. Hjh Zuridah Haji Hassan, En.Wan Shahriman Yushdie Wan Yusoff and Laoshi Wong Su Ching...
Dan berita baiknya, 3/1/2013 is my first paper...bagus jugak start awal...abis awal...konon jelaaa...rupanya abis lambat jugak....huhuhu...

3/01/2013 - Immunohematology
5/01/2013 - Clinical Virology
14/01/2013 - Cytology

Harap i boleh buat yang terbaik masa final exam nanti...dh abis exam, i bajet nk gi bercuti...mana2 tmpt yg best...tgk kangaroo ker...koala ker...shopping ngabiskan duit ker...hehehe...tp duit Inchik Amin Botak laaa...hehehehe....apalagi, sebaik jer kelas abis kul 6.30ptg, i pun menapaklah pulang ke pangkuan Inchik Amin Botak and Anje....hehehe...

~Semoga i dapat sesuatu dari apa yang i pelajari tuk semester ni~
 Nota Kaki:-
Don’t aim for success if you want it; just do what you love and believe in, and it will come naturally...
 

No comments:

Post a Comment

~Because Allah LOVE me~

~Islamic Quotes~