Background

Wednesday, February 27, 2013

::Eucerin~Acne, Red & Acne Spot::

Assalamualaikum wbt... 

Rentetetan kerana merajuknya hati i dengan product organic vitamin E, makanya i telah meneruskan xtvt i untuk survey product len yang lebih baik tuk kulit i yang makin *matang* ini...hahahaha...jadinya macham biasalah i "go google" tuk survey product apa yang best...tapi best sahaja tak penitng...yang penting ader perubahan yang positif kat kulit muka i nie...yang negatif i taknak okey...i x mo product yang pakai first week muka jadi merah yang konon-kononnya itu adalah tanda yang product tue nak stabilkan kulit muka i or nak buang segala kekotoran yang menjadi punca kulit i bermasalah...i tak percaya okey...i sayang kulit muka i okey and i memang bukan x kan jadi mangsa keadaan tuk nak jadi chantek...x chantek pun xper...yang penting comel...tiba-tiba ader *bunyi cengkerik*
So, i pergi dua tempat yang biasalah...Guardian ngan Watson...penat berdiri i duduk bertinggung...lepas tue pusing lagi...yelah...Watson ngan Guardian yang ader kat Aeon Jusco Seri Kembangan nie bukannya duk sebelah-sebelah...tapi jauh...makanya kenelah Inchik Amin Botak bersabar melayan kerenah i yang satu ini (! _ !)
Dan, selepas menolak tambah darab bahagi, Inchik Amin Botak mencadangkan supaya i kembali kepada Neutrogena product...tapinya dalam hati i degil taknak...tetap nak try product baru yang len...and macham biasalah...Inchik Amin Botak memang tahu apa yang ader di dalam hati i yang suci murni itu...hehehe...dia tahu yang i taknak amik Neutrogena...dah siap kira bajet untung rugi *gaya macam nak beli saham* yelah sebab gune duit Inchik Amin Botak, makanya mestilah i buat-buat muka macam susah hati takut duit tak cukup....hahahaha...
Dengan itu, pilihan yang ader adelah 2 product iaitu...Clinelle ngan trademark dia "Happy Skin, Happy Face" dan juga product kedua adalah Eucerin ngan trademark dia "Skin Science That Show" Unclog 5 impurities...hurmmm...hati mula berbolak balik nak amik product mana satu...kebetulan tym tue pulak ader promotion tuk value by...Clinelle RM68.90...ader deep cleansing gel, purifying toner and moisturising glow...ideal for normal to oily skin type...dermatological tested...dan product Eucerin pulak, harga dia RM69.90...ader gel cleanser, toner and hydrating care....dermo purifier and dermatological skincare....ideal for thin acne pore skin with large pores...dua product yang sgt berbeza dari segi function...rege beza RM1 jer kot...hehehe...dah pening-pening pikir nak amik apa *nasib baik Inchik Amin Botak tak cakap kat i, "buatlah istikarah"* (* _ *) mau sentap tym tue....hehehhehe...

~Clinically proven result within 15 days*~
Tapi, memandangkan i nak HAPUSKAN acne yang ader kat kulit muka i nie *exceli acne x banyak pun* tapi sebab lambat sangat nk hilang...after exam hari tue, smpi sem baru pun dah nak bukak tapi still x okey lagik *puncanya x consistent pakai cream vitamin E* sebab malas nak tempek cream vitamin E tue...huhuhu...makanya i amik product Eucerin...sebab lagi terang and bersuluh ader tulis kat kotak product tue...Safe without causing acne recur easily...clinically proven result within 15 days* ini yang penting yang membuatkan i melaburkan duit tuk product nie...hehhehe...lagi product nie akan reduce excess sebum and tightens pores...baguskan???

~Eucerin...Germany product~
Eucerin...is more than just a mediacal treatment...dia punyer product development since 1900...masa nie i pun x lahir lagik...hehehe...kebetulan tym beli nie ader value buy...so, belilah sbb nak try kan...klu x, rege sebotol lebih kurang dalam RM30++ tapi based on my experience berbaloi jer melabur kat product nie...baru 3 hari pakai, dah nampak perubahan...big perubahan okey...Inchik Amin Botak pun siap bagi testimony *bunyi cengkerik* lagi sekali....cakap kulit muka i nampak sangat ketara perubahannya...siap bagi warning "nanti awak balik puncak alam jgn nak open table pulak" huhuhu....jammed (^ _ ^)
Hasilnya, jangankan jerawat besar gajah...yang kecik macam semut pun TERHAPUS dengan amannya tanpa mendatangkan cela kat kulit muka i yang sedia ada sensitip nie...merah-merah...kulit mengelupas...jerawat makin tumbuh pun xder...jadinya hati i makin tenang...satisfy okey...hari-hari rasa nak belek muka kat cermin (! _ !) aaaauuuwwww...*bunyi cengkerik* nak pengsan (! _ !) 

Nota kaki:-
Disaat orang len sibuk ngan BR1M...i sibuk ngan product tuk atasi masalah kulit...jerawat setakat ader 3 ketul pun nak bising...nasib baik berkesan...kalu tak, meroyan jap...hahahaha (* _ *) lepas nie dah x carik product len dah...sedia jelah duit nak melabur kat product Eucerin nie...*wink*wink*wink*   

2 comments:

~Because Allah LOVE me~

~Islamic Quotes~