Background

Friday, March 22, 2013

::Aa+Bb::

Assalamualaikum wbt...
Wahai ahli syurga...insya Allah...amin...(* _ *) 

Memandangkan masa berlalu begitu pantas sekarang...and adakalanya i rasa masa begitu mencemburui i...selalu jer tinggalkan i kat belakang and i yang terkejar2 ngan masa...huhuhu...and motip masa tu nak cemburu ngan i??? entah ler belalang...bapak pun x tau *gaya p.ramlee dalam citer nujum pak belalang* 
Kuat merajuk!!!! Bukan jenis i laaa...tapi biler i dah merajuk, memang nak kene tunggu genjatan senjata bagailah baru boleh berdamai...and bende nie mmg terjadi diantara i and asben i...may b sebab dulu tym berchenta tak sempat nak merajuk...itu yang sekarang suker benor nak merajuk di hati....(^ _ ^) and adakalanya i merajuk bende yang nonsense okey...cthnya mggu nie i rasa okey jer if asben i buat bende tu or cakap macham tu...but in one tym, secara tetibanya i boleh nak terasa hati or sentap or rasa macham nak mengamuk pun ader...padahal before this i macham boleh terima bende tue...then tym tue, i akan berbalik kepada soal hormon i yang x stabil or what...but i think the most important thing is less communication between us...i busy ngan dunia belajar i and asben i busy ngan dunia kerja dia...seminggu sekali baru jupe...and sometimes 2 minggu sekali baru dapat rasa spend tym together2...duk kat umah lepak sama-sama...berhibur bersama Anje kesayangan i...masak sesama...kemas umah sesama...tgk tv sesama...pergi jenjalan or window shopping??? mmg dh jarang sgt skrg nie...kenapa i cakap macham nie?? sebabnya mmg seminggu sekali pun i rasa i dapat spend tym ngan asben i...sbb mggu lagi satu weolls kene balik kg asben i petik sawit...jatuh hukum wajib kot...huhuhu...tapi biasalah, biler dah balik kg, mstilah masa asben i dgn family dia pulak...masa dgn i of cos laaa terbatas and jd berkurang...harga yg perlu i bayar sbb kawen ngan anak lelaki pertama...iyer ker?? ntahlaaa...agaknya jadi isteri memang selalu kene mengalah ngan situasi kot...tak ikut karang jatuh hukum derhaka pulak...yang penting ikhlas dalam hati dan ikhlas dalam penerimaan...bukan terima BR1M or BB1M or PR1M (^ - ^)
And kenapa i cakap weoolls less communication??? sbbnya....ntahlaaa...nak explain pun susah...x reti nk mulakan dari mana dulu...and kenapa adakalanya i rasa seperti nak mengamuk?? *macham incredible hulk pulak nak mengamuk bagai yer??* sbb i rasa annoyed and irritated...i rasa i dah cukup beralah and bersabar ngan situasi sekarang...tapi dalam masa yang sama, i terasa terluka sendiri...i jenis yang suker pendam...*walopun asben i cakap i nie jenis cakap lepas jer...x simpan dalam hati* but the truth is, i jenis pendam dalam hati...sangat suker memendam sampaikan boleh membawa maut...huhu...sebab tu, biler bende tue dh cecah i punyer cut-off, i rasa macham nak bertukar jadi norun-saurus *sejenis dinosaur yang belum lagik nak pupus* (o _ 0)
Sometimes...i rasa sgt bersalah ngan Inchik Amin Botak...adakalanya i rasa i macham tak faham dia walopun pada mulanya i yang rasa asben i tue yg tak pernah nak cuba and faham situasi kami...sometimes, i terfikir, i macham nak beli jer masa dia untuk i (padahal i lagik busy dari dia kot) tapi ntah laaa...sukar i nak gambarkan and cheritakan...tapi itulah hakikatnya...takkan i nak tarik muka or buat muka jer kat asben i...walopun i selalu jer rase i bukanlah isteri bertuah yg asbennya selalu ikut cakap or mengalah ngan wife dia...tapi i rasa i lebih selesa biler i yang mengalah ngan dia...memang laa x dinafikan, mertua i tersangatlah baik...but i still rasa x selesa...nak buat itu tak kene, nak buat ini tak kena...dulu ader staff kt opis i cakap "seburuk mana pun isteri dia, malas ker apa, biarlah dia sebagai suami jer yang nampak...tak perlu sampai mak ayah dia nampak." motip dia cakap macham nie sbb dia tahu and memang diakui, mak mertua ngan menantu perempuan selalunya akan ader perbezaan pendapat and cara tersendiri...belum lagi masuk bab nak beralah ngan adik-beradik ipar duai biras (* _ *)
Moral of the story...i rasa biarlah bulan berbicara sendiri sambil menitiskan airmata...masa memang takkan kembali, tetapi hargailah setiap saat yg ader itu bersama...kerana masa yang telah menjarakkan kita, biarlah masa jugak yang mendekatkan kita kembali...Allah sekadar menguji tentang rasa antara kita...pantai kalau tak berombak tak bestlaa kan???  cuma biarlah pantai yang menghempas pantai itu menghilangkan segala duka antara kita...seperti mana ombak yang memecahkan pantai...begitulah juga rasa antara kita...kerana biar pun seribu tahun lagi, andai takdir telah menetapkan jodoh itu milik kita, kita akan tetap saling merindu and menyayangi seteguh karang...Puncak Alam<----(70KM x 3 years)---->Bandar Baru Bangi (o _ 0)

  
Nota kaki:-
Sejauh mana mampu untuk bertahan...sampai bila lagi harus di telan...setiap kali bertentangan...tiada ketenangan...lantas ianya melenguhkan semangat diri...bila dikenangkan kemanisan yang lalu...semua itu diketepikan...demi sebuah kebahagiaan...dan andainya di turut rasa hati...telah jauh pergi membawa diri (o _ 0)

Tuesday, March 19, 2013

::Selalu Di Sini...::

Assalamualaikum wbt...

Pejam-celik-pejam-celik...minggu nie dah masuk minggu ke-3...terasa masa begitu cepat sekali berlalu for this sem...mana tak cepat?? previous sem, first week adalah masa tuk berjimba2...tp for this semester, first week full...dari isnin sampai jumaat...second week lecturer dah start mintak antar draft small research, blueprint, small asemen, dan macham-macham lagik (o _ 0)
Teringat Inchik Amin Botak cakap, "sekejap jer awak dah abis minggu ke-2, lepas nie tinggal 2 minggu lagi nak exam...lepas tu tinggal 2 bulan jer lagi nak grad." Hurmmm, to be honest, biler dengan Inchik Amin Botak cakap macham tue, x tau nak buat reaksi apa...dalam kepala duk digest nak bagi komen apa nie?? huhuhu...mentel jap...motip nak mentel?? biasalah final year kan?? ader final year project...i masih xder idea nak buat pasal apa...nk buat ngan lecturer mana...if berpeluang of coslaa i nak buat molecular work...tak pun clinical virology...harapan i final year project i tak gempak xper yg penting i boleh buat and bagi yang terbaik...dan semestinya i faham apa yg i buat okey...amin (* _ *)
For this semester, i byk group work...kalu previous grp, i memang dah kenal sgt macam mana budak2 grp i...sumer boleh harap...sumer bagi kerjasama and effort yg bagus...nak tau saper grp members i?? jeng-jeng-jeng-jeng...
Nur Mayamin Binti Hamsidi (stok2 buat lawak, suker ketawa, i paling suker perwatakan dia sbb dia sayang sgt2 kt kawan2 dia...mana nak carik kawan yg setia macham nie dan yang penting dia selalu berfikiran positive and selalu bantu and guide kwn2 dia ke arah kebaikan...penting kwn macham nie sbb dia akan selalu ingatkan kiter), Nur Hafidza Bt Kamaron (kawan2 dia cakap dia suker blurred and kuar topik biler bersembang dan kepala dia akan bergoyang biler bercakap...gaya okey...hehehe...she is a very good girl...suker kucing macham i jgk...first tym i nmpk dia dulu, dalam fikiran i "cantik" and dia memang secantik kawan yg i kenal), Nur Firliyani Binti Mohamed (muka macham liyana jasmay okey...tulisan tangan dia serius cantik, lebih cantik dari tulisan bertaip komputer, and dia nie sgt rajin nak update and touch up bagi chantek2 asemen ker apa2 jelah, R.A.J.I.N and suker explore bende yg dia x tau...bagus kan?? dia suker nyanyi lagu "mummy...mummy mintak duit seringgit" comel pulak biler teringat ekpressi muka dia tym nyanyi tue) Mohammad Shafiq Bin Zahari (ni antara dak laki yg sgt boleh diharap tuk buat kerja...kira klu masuk group i sesuai sgt sbb jenis tak tumpang senang semata, perangai pun baik, kira kalu nk buat menantu or boypren sesuai sgt sbb zaman skrg dh xder stok macham nie lagi...hehehe...tapi sorry sesangat sbb budak nie dah dibooked), Muhammad Noor Azrin Bin Kamaruzaman (nie budak pelik, klu beli milo or nescafe 3 in 1, siap boleh dilute jadi cair yg amat...pendek kata klu minum rasa macham minum air masak laaa...berkira...tp maybe nampak x elok tuk org len tapi if baik utk dia, apa salahnya...paling sesuai jd bendahari budak nie...suka motor...macham adik bongsu i...itu yg biler i tgk muka dia teringat kat adik bongsu i kt kg) tapi nie kira common group members laa...yg baru Mohd Khairil Roslan (obsess pada haiwan peliharaan antaranya kucing, ferret, sugarglider, semut, cicak, tikus (ini adalah rekaan semata), duit abis banyak kat haiwan...kawen esok tak taulah macham mana..huhu...tp mmg aim dia nk kawen skrg nie...dh siap kumpul duit dah...moga dipercepatkan jodoh...amin), Mohd Falihin Md Lazi (tomato face, sbbnya biler kene usik sikit muka mesti jadi warna merah...hahaha...so memang i sukelah nak nyakat dak lihin nie...tp dia nie pun stok2 nyakat i jugak kat kelas...hahah) dan yg last mstilah nama i kan?? hahaha...and sem nie i ader kerjasama ngan Ainin Sofia Binti Mohamad Napi and Ku Nur Amirah Binti Ku Muhamaad Ramli...nie pun kira group members yang baru...so, xder pengalaman lagik macam mana yer...nnti sem depan b aru update baru yer...hehehe...
Apapun, i doakan yang terbaik utk group members i...moga apa yang diimpikan menjadi kenyataan dan berjaya dunia akhirat...semua orang semestinya mahu berjaya dan kejayaan itu biarlah mendapat keberkatan di dunia mahupun akhirat...seriously i rasa sem nie macham cepat berlalu...sbbnya asemen jer beratur nak kene siapkan...itu yg xder masa nk buat bende len...sedihya i laa x dpt spend time lebih kat Anje ngan Inchik Amin Botak...tapi xpelah, sbbnya i pun dh nk abis...mana ader kejayaan yang datang bergolek kan?? msti ader pengorbanan, barulah kejayaan itu akan lebih bermakna (^ _ ^) amin...

Nota Kaki:-
Thanks sebab kamu semua selalu ader disisi...semoga hubungan yang terbina ini abadi selamanya...sesuatu yang tersangat indah sebab dapat mengenali kalian semua...dan sesungguhnya kejayaan yang diperolehi tentunya datang dari sokongan kamu jua...tak lupa Inchik Amin Botak and Anje yang selalu menemani masa-masa study yang tak menentu masa itewww (o _ 0)

Wednesday, March 13, 2013

::13.03.13::

As salam...

Cantikkan tarikh hari ni??? 13.03.13...tapi lagik specel tuk i sbb today is my 4th anniversary...so, happy 4th anniversary to my asben Inchik Amin Botak and i...tapi macham biasalah, since kawen, this is third year my asben and i sambut anniversary kt tmpt len2 (exceli x sempat nak sambut pun)...asben i kat bandar bangi and i  of cos laa kat puncak alam yang terchenta ini...cume first anniversary jer (2010) weolls sambut together2 kat pulau langkawi...tu pun bukan berdua...bukan jugak bertiga...tapi satu pulau tu kot...belum lagik campur sedara-mara serta anak-beranak yang ikut...hahahha...(poyo sangat tulis macham nie)
And then, 2011, i kt Kuala Gandah, 2012 i ader presentation Clinical Chemistry III and now, 2013 i ader kelas Health Psychology from 2.30-4.20pm...so, boleh jer balik after kelas kan?? tapi i x balik pun sbb esok pagi i ader kelas seawal jam 9.30 pagi...Biostatistic ngan Molecular Genetic...pastu ader meeting ngan lecturer Puan Maimunah Mustakim tuk seminar on current molecular techniques in molecular biology experiment...so, i memang laa x de nak balik...nnti sibuk2 macham nie kalu balik msti Inchik Amin Botak bebel cakap i x fokus...(o _ 0)
Apapun, utk Anniversary kali ni, i dah update status i kt fb...i tulis:-
"Tuk annv kali ni, saya taknak hadiah spt lamborghini, condominium mewah kat hartamas, penthouse kat sebelah KLCC, barang kemas mahupun handbang (sbb i mmg tak minat dgn mende2 tue sumer) ataupun gadjet2 yg latest yg ader kat pasaran, tapi cukuplah sekadar awak guide saya tuk jadi lebih baik, doakan kejayaan saya utk sem ni, sem depan dan final sem, selalu teman saya ber'brainstorming' and bantu saya siapkan asemen saya, selalu belanja saya makan sedap2, sabar menadah telinga tuk dengar saya membebel, selalu ader disisi saya bile saya mula masuk mood meroyan (tym ujung sem bila final practical exam and final exam dah mula menjengukkan diri), pinjamkan saya semangat awak sbb saya selalu jer hilang semangat (hahaha), dan maaf, kali ini saya juga tidak dpt bersama awak utk meraikan hari anniversary kiter yg ke-4...take care and berbahagia selalu disamping mak minah a.k.a anje yang comel itu."
Hahhh, baik tak i??? baik kan??? x mintak bukan2...selalu i mintak Audi 5 laaa...lamborghini laaaa...gadjet-gadjet yang paling latest laaa...pergi bercuti obersea laa...hahahaa...
Agaknya, kalu org len tanya i apa yg i buat bile sambut anniversary, i rasa i hanya mampu tersenyum and speechless sbb i mmg xder pengalaman itewww...x tau nak story macham mana...pelik bin ajaib sangat i ngan asben i nie...bukan x nak spend tym masa sesama or what, tapi jarak (70km ok dari BBB ke PA) yg memisahkan kami and waktu yg agak selalu mencemburui kami membuatkan kami lebih selesa begini...kalu ader rasa terkilan pun rasanya put aside jer kot...bukan masanya nk masam muka...sbb kami berdua hanya buat apa yang kami mampu and kami rasa terbaik...dan semestinya tidak membebankan kami (* _ *)

~Saya sayang suami saya...hehehehe~
Nota kaki:-
Terima kasih i ucapkan pada kengkawan yang wish kat i sama ada via FB mahupun kat kelas...to be honest, i hanya mampu berangan hadiah apakah yg Inchik Amin Botak akan belikan utk i...hahaha...i pulak ingt nk belanja dia kat pasar malam jer mkn kerangka ayam goreng ngan soto...hehehe...kejam kedekut...tapi logik laa student mana ader banyak duit, kann???
Doa i, moga Allah akan sentiasa memberkati perkahwinan i ngan Inchik Amin Botak...dan biarlah kami berchenta sampai ke syurga...amin...(^ _ ^)

~Because Allah LOVE me~

~Islamic Quotes~