Background

Friday, March 22, 2013

::Aa+Bb::

Assalamualaikum wbt...
Wahai ahli syurga...insya Allah...amin...(* _ *) 

Memandangkan masa berlalu begitu pantas sekarang...and adakalanya i rasa masa begitu mencemburui i...selalu jer tinggalkan i kat belakang and i yang terkejar2 ngan masa...huhuhu...and motip masa tu nak cemburu ngan i??? entah ler belalang...bapak pun x tau *gaya p.ramlee dalam citer nujum pak belalang* 
Kuat merajuk!!!! Bukan jenis i laaa...tapi biler i dah merajuk, memang nak kene tunggu genjatan senjata bagailah baru boleh berdamai...and bende nie mmg terjadi diantara i and asben i...may b sebab dulu tym berchenta tak sempat nak merajuk...itu yang sekarang suker benor nak merajuk di hati....(^ _ ^) and adakalanya i merajuk bende yang nonsense okey...cthnya mggu nie i rasa okey jer if asben i buat bende tu or cakap macham tu...but in one tym, secara tetibanya i boleh nak terasa hati or sentap or rasa macham nak mengamuk pun ader...padahal before this i macham boleh terima bende tue...then tym tue, i akan berbalik kepada soal hormon i yang x stabil or what...but i think the most important thing is less communication between us...i busy ngan dunia belajar i and asben i busy ngan dunia kerja dia...seminggu sekali baru jupe...and sometimes 2 minggu sekali baru dapat rasa spend tym together2...duk kat umah lepak sama-sama...berhibur bersama Anje kesayangan i...masak sesama...kemas umah sesama...tgk tv sesama...pergi jenjalan or window shopping??? mmg dh jarang sgt skrg nie...kenapa i cakap macham nie?? sebabnya mmg seminggu sekali pun i rasa i dapat spend tym ngan asben i...sbb mggu lagi satu weolls kene balik kg asben i petik sawit...jatuh hukum wajib kot...huhuhu...tapi biasalah, biler dah balik kg, mstilah masa asben i dgn family dia pulak...masa dgn i of cos laaa terbatas and jd berkurang...harga yg perlu i bayar sbb kawen ngan anak lelaki pertama...iyer ker?? ntahlaaa...agaknya jadi isteri memang selalu kene mengalah ngan situasi kot...tak ikut karang jatuh hukum derhaka pulak...yang penting ikhlas dalam hati dan ikhlas dalam penerimaan...bukan terima BR1M or BB1M or PR1M (^ - ^)
And kenapa i cakap weoolls less communication??? sbbnya....ntahlaaa...nak explain pun susah...x reti nk mulakan dari mana dulu...and kenapa adakalanya i rasa seperti nak mengamuk?? *macham incredible hulk pulak nak mengamuk bagai yer??* sbb i rasa annoyed and irritated...i rasa i dah cukup beralah and bersabar ngan situasi sekarang...tapi dalam masa yang sama, i terasa terluka sendiri...i jenis yang suker pendam...*walopun asben i cakap i nie jenis cakap lepas jer...x simpan dalam hati* but the truth is, i jenis pendam dalam hati...sangat suker memendam sampaikan boleh membawa maut...huhu...sebab tu, biler bende tue dh cecah i punyer cut-off, i rasa macham nak bertukar jadi norun-saurus *sejenis dinosaur yang belum lagik nak pupus* (o _ 0)
Sometimes...i rasa sgt bersalah ngan Inchik Amin Botak...adakalanya i rasa i macham tak faham dia walopun pada mulanya i yang rasa asben i tue yg tak pernah nak cuba and faham situasi kami...sometimes, i terfikir, i macham nak beli jer masa dia untuk i (padahal i lagik busy dari dia kot) tapi ntah laaa...sukar i nak gambarkan and cheritakan...tapi itulah hakikatnya...takkan i nak tarik muka or buat muka jer kat asben i...walopun i selalu jer rase i bukanlah isteri bertuah yg asbennya selalu ikut cakap or mengalah ngan wife dia...tapi i rasa i lebih selesa biler i yang mengalah ngan dia...memang laa x dinafikan, mertua i tersangatlah baik...but i still rasa x selesa...nak buat itu tak kene, nak buat ini tak kena...dulu ader staff kt opis i cakap "seburuk mana pun isteri dia, malas ker apa, biarlah dia sebagai suami jer yang nampak...tak perlu sampai mak ayah dia nampak." motip dia cakap macham nie sbb dia tahu and memang diakui, mak mertua ngan menantu perempuan selalunya akan ader perbezaan pendapat and cara tersendiri...belum lagi masuk bab nak beralah ngan adik-beradik ipar duai biras (* _ *)
Moral of the story...i rasa biarlah bulan berbicara sendiri sambil menitiskan airmata...masa memang takkan kembali, tetapi hargailah setiap saat yg ader itu bersama...kerana masa yang telah menjarakkan kita, biarlah masa jugak yang mendekatkan kita kembali...Allah sekadar menguji tentang rasa antara kita...pantai kalau tak berombak tak bestlaa kan???  cuma biarlah pantai yang menghempas pantai itu menghilangkan segala duka antara kita...seperti mana ombak yang memecahkan pantai...begitulah juga rasa antara kita...kerana biar pun seribu tahun lagi, andai takdir telah menetapkan jodoh itu milik kita, kita akan tetap saling merindu and menyayangi seteguh karang...Puncak Alam<----(70KM x 3 years)---->Bandar Baru Bangi (o _ 0)

  
Nota kaki:-
Sejauh mana mampu untuk bertahan...sampai bila lagi harus di telan...setiap kali bertentangan...tiada ketenangan...lantas ianya melenguhkan semangat diri...bila dikenangkan kemanisan yang lalu...semua itu diketepikan...demi sebuah kebahagiaan...dan andainya di turut rasa hati...telah jauh pergi membawa diri (o _ 0)

No comments:

Post a Comment

~Because Allah LOVE me~

~Islamic Quotes~