Background

Tuesday, March 19, 2013

::Selalu Di Sini...::

Assalamualaikum wbt...

Pejam-celik-pejam-celik...minggu nie dah masuk minggu ke-3...terasa masa begitu cepat sekali berlalu for this sem...mana tak cepat?? previous sem, first week adalah masa tuk berjimba2...tp for this semester, first week full...dari isnin sampai jumaat...second week lecturer dah start mintak antar draft small research, blueprint, small asemen, dan macham-macham lagik (o _ 0)
Teringat Inchik Amin Botak cakap, "sekejap jer awak dah abis minggu ke-2, lepas nie tinggal 2 minggu lagi nak exam...lepas tu tinggal 2 bulan jer lagi nak grad." Hurmmm, to be honest, biler dengan Inchik Amin Botak cakap macham tue, x tau nak buat reaksi apa...dalam kepala duk digest nak bagi komen apa nie?? huhuhu...mentel jap...motip nak mentel?? biasalah final year kan?? ader final year project...i masih xder idea nak buat pasal apa...nk buat ngan lecturer mana...if berpeluang of coslaa i nak buat molecular work...tak pun clinical virology...harapan i final year project i tak gempak xper yg penting i boleh buat and bagi yang terbaik...dan semestinya i faham apa yg i buat okey...amin (* _ *)
For this semester, i byk group work...kalu previous grp, i memang dah kenal sgt macam mana budak2 grp i...sumer boleh harap...sumer bagi kerjasama and effort yg bagus...nak tau saper grp members i?? jeng-jeng-jeng-jeng...
Nur Mayamin Binti Hamsidi (stok2 buat lawak, suker ketawa, i paling suker perwatakan dia sbb dia sayang sgt2 kt kawan2 dia...mana nak carik kawan yg setia macham nie dan yang penting dia selalu berfikiran positive and selalu bantu and guide kwn2 dia ke arah kebaikan...penting kwn macham nie sbb dia akan selalu ingatkan kiter), Nur Hafidza Bt Kamaron (kawan2 dia cakap dia suker blurred and kuar topik biler bersembang dan kepala dia akan bergoyang biler bercakap...gaya okey...hehehe...she is a very good girl...suker kucing macham i jgk...first tym i nmpk dia dulu, dalam fikiran i "cantik" and dia memang secantik kawan yg i kenal), Nur Firliyani Binti Mohamed (muka macham liyana jasmay okey...tulisan tangan dia serius cantik, lebih cantik dari tulisan bertaip komputer, and dia nie sgt rajin nak update and touch up bagi chantek2 asemen ker apa2 jelah, R.A.J.I.N and suker explore bende yg dia x tau...bagus kan?? dia suker nyanyi lagu "mummy...mummy mintak duit seringgit" comel pulak biler teringat ekpressi muka dia tym nyanyi tue) Mohammad Shafiq Bin Zahari (ni antara dak laki yg sgt boleh diharap tuk buat kerja...kira klu masuk group i sesuai sgt sbb jenis tak tumpang senang semata, perangai pun baik, kira kalu nk buat menantu or boypren sesuai sgt sbb zaman skrg dh xder stok macham nie lagi...hehehe...tapi sorry sesangat sbb budak nie dah dibooked), Muhammad Noor Azrin Bin Kamaruzaman (nie budak pelik, klu beli milo or nescafe 3 in 1, siap boleh dilute jadi cair yg amat...pendek kata klu minum rasa macham minum air masak laaa...berkira...tp maybe nampak x elok tuk org len tapi if baik utk dia, apa salahnya...paling sesuai jd bendahari budak nie...suka motor...macham adik bongsu i...itu yg biler i tgk muka dia teringat kat adik bongsu i kt kg) tapi nie kira common group members laa...yg baru Mohd Khairil Roslan (obsess pada haiwan peliharaan antaranya kucing, ferret, sugarglider, semut, cicak, tikus (ini adalah rekaan semata), duit abis banyak kat haiwan...kawen esok tak taulah macham mana..huhu...tp mmg aim dia nk kawen skrg nie...dh siap kumpul duit dah...moga dipercepatkan jodoh...amin), Mohd Falihin Md Lazi (tomato face, sbbnya biler kene usik sikit muka mesti jadi warna merah...hahaha...so memang i sukelah nak nyakat dak lihin nie...tp dia nie pun stok2 nyakat i jugak kat kelas...hahah) dan yg last mstilah nama i kan?? hahaha...and sem nie i ader kerjasama ngan Ainin Sofia Binti Mohamad Napi and Ku Nur Amirah Binti Ku Muhamaad Ramli...nie pun kira group members yang baru...so, xder pengalaman lagik macam mana yer...nnti sem depan b aru update baru yer...hehehe...
Apapun, i doakan yang terbaik utk group members i...moga apa yang diimpikan menjadi kenyataan dan berjaya dunia akhirat...semua orang semestinya mahu berjaya dan kejayaan itu biarlah mendapat keberkatan di dunia mahupun akhirat...seriously i rasa sem nie macham cepat berlalu...sbbnya asemen jer beratur nak kene siapkan...itu yg xder masa nk buat bende len...sedihya i laa x dpt spend time lebih kat Anje ngan Inchik Amin Botak...tapi xpelah, sbbnya i pun dh nk abis...mana ader kejayaan yang datang bergolek kan?? msti ader pengorbanan, barulah kejayaan itu akan lebih bermakna (^ _ ^) amin...

Nota Kaki:-
Thanks sebab kamu semua selalu ader disisi...semoga hubungan yang terbina ini abadi selamanya...sesuatu yang tersangat indah sebab dapat mengenali kalian semua...dan sesungguhnya kejayaan yang diperolehi tentunya datang dari sokongan kamu jua...tak lupa Inchik Amin Botak and Anje yang selalu menemani masa-masa study yang tak menentu masa itewww (o _ 0)

No comments:

Post a Comment

~Because Allah LOVE me~

~Islamic Quotes~