Background

Friday, May 10, 2013

::Inchik Asben Old Day's::

Assalamualaikum wbt and hye...
 
Today is besday Inchik Amin Botak a.k.a inchik asben...atau lebih tepat lagi hari tua dia...hahaha...memang dah tua pun...tua dari i lagik...umur dia 34 okey...umur i muda lagi...(* _ *)
Tapi, memandangkan besday Inchik Amin Botak jatuh pada hari Jumaat (penghulu segala hari), tapinya sebab i ader kelas, maka i cuma mintak asben i amik half day...sbb i nak belikan dia hadiah...hadiah okey...dh tua2 pun dpt hadiah...tp hadiah dari isteri yang bergelar student nie, bukan boleh beli gadget-gadget canggih pun...siap i lagik yg mintak dia belikan i gadget baru...apa lagi kalu bukan Samsung Galaxy S4 yang mabelous iteww...huhuhu...
After kelas, i beli nasi kukus ayam berempah dua (sebab i tau confirm x sempat punyer nak masak tuk lunch...and at the same time i malas nk mkn kat luar...tp beli bungkus pun makan luar jugak...huhuhu), pastu terus jer menapak balik bandar baru bangi dari puncak alam yg terchenta iteww...i memang suka duk puncak alam tue...x crowded sgt...dalam sejam jugak laa perjalanan i petang iteww...siap dah abis jumaat i masih lagi x muncul kat umah sampaikan asben i call tnya i kat mana...itew mesti dh lapar tue...sebabnya malam sebelum tu i cakap kul 12 noon i terus gerak balik tp hakikatnya dekat kul 2 jugak i baru gerak...biasalah, buat lab work memang amik masa...
Sampai jer umah, makan-makan sebab dah lapar tahap 18...i laa tue, asben i okey2 jer...tapi makan bukan men nak laju lagi...mean lapar laa tue...hehehe...pastu gerak pergi jalan-jalan carik hadiah...walopun hakikatnya i terasa macham perasaan penat menyelubungi diri, tetapi sebab besday asben punyer pasal+berjalan, so i pergilah jugak walopun asben i dah cakap tak payah pergi...len kali pun boleh...hurmmm, concern kan asben i kat i?? (^ _ ^)
Besday kali nie, i cuma hadiahkan asben i kemeja+slack baru+belanje makan western=senyum lebar sampai ke telinga sebab dapat hadiah...awal2 lagi i dah pesan kt asben i jangan amik baju warna kelabu, tapi itu jugak yg dia berkenan...motip??? unpredictable okey...after dah jalan2 kat situ, then i singgah bakery cottage beli portugese tart 4 bijik...yg nie feveret i...asben i x mkn sgt...so x payah nak berebut...i boleh makan puas-puan sampai pengsan...hehehe...then balik pergi makan steak...tp yg order steak i jer...asben?? ntah menu apa ntah yg dia order...feveret of cos laa lamb steak tp mlm tue x nak pulak...bajet i x der duit laa tue order yg murah2 jer...cehhh...duit i laku okey walopun duit student...dushhh...
Apapun, kepada Inchik Amin Botak, i doakan moga panjang umur, murah rezeki, success dalam apa jua yang dilakukan, happy selalu, sentiasa berada di bawah lindungan Allah swt dunia akhirat, menjadi anak yang soleh dan suami yang mithali...satu pesanan tulus ikhlas dari isteri u yang cerewet and suka membebel nie, sila berusaha untuk kecikkan saiz perut yer...dah sama macam perut Anje dah...cian Anje saiz perut dia dah ader saingan...hahaha...(pakai bekung nak??) *bunyi cengkerik...krikk...krikkk....krikkk*
 
~Kad ini telah diilhamkan dari redup pandangan mata Anje~Santekkk tak??~
Nota kaki:-
Inchik Amin Botak, boleh dop nak request S4 tuk exam nnti?? hehehehe...tapi u mesti belikan casing S4 jer nnti kan?? hahahaha...teruja nak study kat library ppukm...doakan yang baik-baik utk i yer...doa dari seorang suami, insyaAllah, berkat.

No comments:

Post a Comment

~Because Allah LOVE me~

~Islamic Quotes~