Background

Friday, May 17, 2013

::Sisi Busy Norun::

Assalamualaikum wbt...

Sisi bizi norun...tajuk macham tak boleh blah...macham bizi sgt jer tapi itulah hakikatnya...sem nie i dah sem 6...sangat busy okey...sumer pun nak kene wat esaimen individual and dalam group...and syukran jazilan, i punyer group members sgt membantu...i loikeessss...thanks mayamin hamsidi, firliyani jaar, fieza larra, ku amirah, shafiq zahari and last but not least, khairil roslan...for this semester, i kene amik 5 subject...13 jam kredit, so, kene study betul2 if nak score, 4 subject ader final exam, satu x der, so x pack sgt tapi sampai sekarang minggu 10, baru dua subject yg dh habis silibus...molecular and biostat...health info. system, health psycho and entrepreneur belum lagi nak tunjuk tanda2 nak abis...masih byk lagik...huhuhu...tetiba perasaan cuak mengetuk pintu hati...alahai hati, kenapa begitu rapuh...nebes mak jhemah okey (o _ 0)
Juga utk kwn2 len yg selalu share notes and soklan past year, siti maisarah, semoga apa yang dikongsikan itewww membawa keberkatan ilmu utk sarah sama ada tym exam mahupun biler dah bekerja nanti...
Nak tau kenapa i busy sgt?? sebab esaimennya due date sumer dekat-dekat, sumer lecturer nak buat test at the same week, tapi bukan same day pun...dulu tym SPM 2 paper yg berbeza boleh jer jwb dalam satu hari, still boleh dapat result yang bagus...yang penting well prepared...now, jom buat checklist apa yang tinggal:-
  • Biostat: Test (17/6/13), due date esaimen and small research biostat (17/6/13)
  • HIS: midterm HIS (take home test) so, masih x tau biler, due date group esaimen webpage in power point (before study week)
  • Molecular: test 2 (11/6/13), final practical exam molecular (18/6/13), seminar molecular (22/5/13), *i adelah timbalan pengarah, so i mahukan yang terbaik kalu x, sampai 7 keturunan org akan ingt klu x bagus...huhuhu*
  • Health psycho: test 2 (masih belum ditetapkan), due date esaimen health psycho (5/6/13) - ada dua okey, individual and group
  • ENT: due date blueprint (luper tarikh)
So, nampak x betapa busynya norun?? nasib baik sumer esaimen yang dah dalam list dh siap...tggl health psycho jer belum deal ngan group members nak buat tajuk apa...
Now, jom citer pasal final exam pulak...26 june 2013-14 july 2013 dah start final exam, study week macham x wujud sebab 4 hari jer...22-25 june 2013...gap tuk exam macham panjang tp hakikatnya sem nie exam i pack sebab nak kene prepare clinical training pulak on 15 july 2013...mean, habis jer final exam, hari first puasa, i terus kene lapor diri tuk clinical training...and uolls nak tau x i buat kat mana? PPUKM...hehehe...i memang suker kat situ...tempat jatuh lagikan dikenang...ini kan pula tempat jatuh cinta jupe Inchik Asben...hehehe...
Untuk final year project, statusnya settle...i cuma perlu confirmkan semula ngan doctor kat ppukm nak buat tajuk apa...apapun, jutaan terima kasih kpd Dr.(PhD) Siti Nazrina Camalxaman sebab sedia jadi pembaca thesis i walaupun sah2 tajuk FYP i x sama ngan bidang cik ina (i lebih suker panggil cik ina sebab dari zaman dip lagi dia ngajar i memang panggil dia cik sbb tym tu belum kahwin lagi, and now dia dah ader Dr kat depan okey...very mesmerized)...and jika sekiranya puan Emida Mohamad berminat nak baca thesis i, sangat2 dialukan...
Okey, last but not least, of cos laa utk Inchik Asben Amin Botak (hari-hari duk tulis botak, botak betul2 karang baru tau...huhuhu), terima kasih ngan sokongan yang diberikan...jangan berhenti berdoa utk i yer...kejayaan i adalah kejayaan u kerana ader u bersama i (o _0)

 
Nota kaki:-
This is week 10...mean 4 weeks more to go before final exam...mean after final exam, waiting for the result, clinical training at ppukm, start a new part which is part 7, start fyp, then i am a graduated from UiTM...Amin Botak, nak bagi hadiah apa before and after exam nanti?? hehehe...S4 boleh?? (o _ 0) 

No comments:

Post a Comment

~Because Allah LOVE me~

~Islamic Quotes~