Background

Friday, December 2, 2011

~TaHun BarU MooD BarU aZam BarU~

Hurmm...mlm nie, di kala mlm yg sepi pak abu jual topi, topi yang koyak pak abu jual tempoyak...tempoyak yg basi pak abu jual nasi, nasi yang enak pak abu jual arnab, arnab yg hilang pak abu jual gelang, gelang yg patah pak abu terus melatah...tah aper...tahu...hu ape...huduh...duh aper...duh laaaa....hahaha...meroyan jap....huhu
Dugaan jer rasa tym2 skrg nie...thn nie agak mencabar laa bg aku seorang pelajar cum wife org...klu totally student confirm tym2 camnie aku berjimba2 ngan kengkawan kelas...huhuhu...
Berat rupenyer carry tggjwb student cum wife nie...byk bende nk kene korbankan...student life confirm laa x merasa sgt...masa tuk diri sendiri pun sama...tak tau nk explain camner...tp memme byk laa bende yg terkorban...tp sem nie laa aku nk score sbb jam kredit sket jer...12 jam...nmpk sket tp aku kene struggle...saper nk tlg fhm keadaan aku?? huhuu... aiissshhh...susah hati+berat hati+gundah hati+gulana hati...sumer berkait ngan hati...nk diluah takut ader yg terluka...nk selfish kan dikata luper diri plak...aper aku nk kene buat erk?? klu diam jer aku gak yg tertekan...ade kala air mata nie menitis tnpa diminta...terasa beban yg dibersarang di hati makin lama begitu menghimpit jiwa...argghhhhh...aper laa dugaan aku kli nie??? sem lepas dh dpt dh habuan pengorbanan yg aku buat...cam x ikhlas jer rasa tym tue...bile tym exam rasa cam nk pengsankan diri jer...tp boleh ker?? of cos laa x boley...jdnye aku kuar jela awal...huhuhu...jwb exam pun lebih kurang jer...so, dpt laa result yg membunuh itu...hahahhaa...
Yang paling merunsingkan aku of cos laa final lab practical exam...carry 70% tue...final exam 30% jer...klu x lepas, failed aku abis laaa...x mo laa repeat subject nie...sumer subject pun xmo repeat...nk abis dlm masa yg ditetapkan dan excell...susah ker erkk?? aku nie tamak ker nk semua yg terbaik?? alasan yg paling munasabah dan menyedapkan hati aku lately nie biler aku suarakan kebimbangan aku "awak study laa awal2...nnti boleh laa uruskan hal2 len tue" masalahnyer aku nie x lih study awal2 sgt...praktikal exam 18/12...takkan aku nk study dr skrg?? confirm laa aku luper...sighhhhhhhh...mengeluh dan berpikir jelaa yg mampu aku buat skrg nie...study pun still continue cam biasa...cumenyer aku nie byk sgt kot duk pk...
Aku x tau laaaaa...aku yg x fhm keadaan org len atau pun org len yg x nk fhm keadaan aku....xder pun nk tnya aku dulu ker aper ker terus jer decided tuk aku aper tugas aku or lebih tepat lg aper aku kene buat...agaknya org ingt aku nie byk masa sgt kot...tiap2 mggu blh blk umah tp balik umah pun ngadap asemen sampai kul 3 pagi 4 pagi x tido lgi...study tuk test...lab report...tmbh lgi nk exam...org len dh lena seronok dibuai mimpi...tp aku cam mimpi ngeri jer nk kene siapkan sumer tue...boleh dikatakan hari2 pun camnie...klu tym busy yg amat, mkn pun x sempat...tp masih plak ader hati nk tnya, naper makin kurus skrg?? huhuhu...senyum jelaa yg aku mampu buat tym dengar soklan tue kuar dr mulut2 org...
Sesungguhnya aku amat penat jiwe skrg...penat sgt smpi dh x tau nk buat aper lgi...mungkin hanya mampu memendam rasa supaya dpt memuaskan hati semua org...saya cuba buat yg terbaik tuk semua org...walaupun adakalanya saya terkilan dan terkesan ngan cara semua org yg saya nk puaskan hati tue...mungkin nie dugaan tuk saya...juga cabaran buat saya...that's why laaa aku x suke termakan budi ngan org...i'm rather do it by my self...at least i x susahkan org len...dan x susahkan hati sendiri...
Walau apa pun, semoga saya tabah dlm keadaan genting skrg nie...life yg sedikit kucar kacir tp i hope a miracle happen to me...

Nota Kaki:-
Biler emosi saya terganggu, saya suke tgk kucing...ianya mendamaikan hati saya...i hope and i wish one of this day, i can have an oppurtunity to adopt cat... i love cat so muchhh......i can shared everythings with cat and cat never betrayed me but they always try to make me happy and cheer up when i feel down or broken....i'm waiting for you....

Jakun jap...huhuhu

Dah lama x bukak blog...hr nie bukak dh rupe len...cuak jap...aper nk buat nie??? mana nk tulis?? mana nk update??? huhuhu...tue laaa...org len hr2 bukak blog tp aku bukak blog biler aku susah hati jer...huuhuhuu...padan muka aku...asik bukak muka buku jer....hehhehehe...

Sunday, November 13, 2011

13 November 2011

Tak tau aper significant aku letak tajuk entri nie ngan tarikh...tapi aper yg pasti, bile aku view blog aku, aku nampak kt daisy path aku ader tulis "We have been married for 2 years and 8 months" huhuhu...rupernyer genap laa arini 8 bulan sbb tarikh hari nie adelah 13 november...pejam celik pejam celik jap jer dh nk masuk 3 taun...esok2 bile aku view lagi msti jd "We have been married for 3 years"...hurm tym nie nk mintak adiah aper yer dr incik suami aka Amin Botak...

Now start kene pikir nk bg adiah aper taun depan...maklum laa aku kan student sepenuh masa...klu aku tnya dia nk adiah aper msti dia jwb "x yah susah2 laa...simpan duit awak tue...awak kan student" huhuhu...untung laaaa aku ader suami camnie....tp klu dia tnya aku nk adiah aper msti aku jwb nk samsung galaxy S2...hahhahaha...yg latest punyer...hhahahaa...aku laa isteri yg paling jahat agaknyer bab ngepaw encik suami...heheheh...

now kat puncak alam nie aku bosan tahap gaban dah...nk wat asemen xder asemen, nk ber fb ngan Amin Botak dia ckp tenet kt bangi slowwww...klu slow rock boleh laaa dia layan sket2 tp nie slowwwwwwwwwww giler... mau dia pun jd giler sama....hahahhaa... * nie aku tmbh sendirik..dia x ckp pun cam tue...hahhahaa....

Aku ader bbrapa bulan jer lgik nk exam...huhu..pasni boleh cuti pjg spend tym ngan encik suami...hehehehe...duk umah jer pun...sama gak cam ritu...bezanya skrg dh duk umah baru...;p

Monday, October 17, 2011

He always be my younger bro~Shahrul~

Hurmmm...biler aku dpt tau ma belikan motor kat adik bongsu aku, sentap jap kt ati aku nie...bkn sbb aku jeles ker aper tp sbb aku tau dr mulut org len... Lokman ...dia nie sepupu aku...huhu...exceli bgs gak dia tercakap hal tue...lgpun budak2...jujur jer dia citer kt aku mende nie sumer...pecah rahsia... *ayat pok sedare aku aka ayahnyer si lokman...huhuhu... Dlm kete emo jer aku duk pikir hal nie...huhu...ntah laa...aku bkn xnk bg beli tp aku nk adik aku tue sambung belajar dulu...then biler dia dh masuk mana2 baru laaa belikan dia motor...budak laki tau2 je laa...biler kenal kawan juper kawan mana nk belajar sgt dah...tue yg aku naik angin satu badan smpi tukar jd puting beliung tue....huhuhu...nasib laa ader kakak garang cam aku nie...
Satu hari tue, masa aku kt banting, ma aku call...aku dh dpt rasa cam ader yg x kena sbb ma aku nie bknnyer jenis suker call ker aper pun...manjang jer jredit xder...huhuhu....biler aku angkat jer aku ckp kt dia biar org call ma sbb aku dpt rasa msti ader yg x kena....bile aku call balik then tnya ma aku naper, baru laa dia citer... adik aku jatuh motor...masuk longkang...huhuhu...sentap jap aku...rasa nk pengsan pun ader...rasa cam terus jer nk blk kg aku....patut laa sebelum tue aku rasa xsedap ati jer...dah laa sebelum tue aku marah2 dia sbb dia mintak aku topup kt dia...mood aku x brp nk betul kot tym tue...sllu aku belanjer jer adik aku tu topup setakat spuluh hinggit apelaa sgt...x luak pun duit aku bg kt dia...tp sbb aku mmg dh berangin kt dia jd aku pun blh marah2 dia pasal topup tue...huhuhu...
Lepas ma citer sumer tue, terus aku ingt balik aper aku dh ckp...kot laa aku ader ckp bkn2 ker kt dia...maklum laa hati tgh marah tp rasanyer xder...mmg xder...incik Amin botak x tau la...bile aku dengar suara ma aku dpt agak keadaan adik aku tue...walopun aku geram+marah+berangin kt dia tp dia tetap adik aku yg aku paling sayang...aku tetap risau kt dia...marah aku kt mulut jer tp dlm hati Allah jelaa yg tau...ma ckp tulang siku adik aku patah...now bersimen laa skrg...huhu.. nasib laaa...saper suruh degil sgt...len kali bwk laa laju2 lagik...huhuhu....
Mggu depannye plak, nenek sedara aku meninggal...Innalillah hiwainnahirajiun...semoga rohnya dicucuri rahmat...amin...lagi laa ma aku tue sedih bertimpa2...sampai makan pun x lalu...aku apa lagi, mula la bukak syarahan suh dia makan...siap ugut lagi klu sakit saper yg susah...pastu ma ckp yela dia akan makan...ntah yer tidak tue...cam laa aku x kenal perangai ma aku tue camner...huhu...dh la mak sedara dia yg rapat...dia sakit thyroid...cancer thyroid...tp ma aku xdpt laa nk blk hr tue sbb mengenangkan adik aku yg baru exciden tue xder org nk jaga...minggu depannyer baru dia blk sbb adik aku yg kt UTHM dh balik cuti...untung laaaa..... Rindu plak aku kt adik aku tue...huhuhu...pepun moga cepat sembuh...nnti blh dtg jln2 kt umh baru aku...;p
Sayang kat ko sangat2...muahhhh...

Nie laa adik aku yg exciden tue...konon bergaya laa tue...huhuhu...sib baik aku sayang...hahaha


Wo de xiongdi jiemei...ntah bile laa dpt kumpul camnie lagik....

Nie masa sambut besday dia ngan Amin Botak sebelum kene pegi PLKN...huhuhu...

Gaya manja adik sayang aku...hihihi...


Wednesday, September 14, 2011

i am still at the stage of learning

Dah lama x update blog nie...entry byk jer nk tulis tp x sempat...alasannyer of cos laaa BUSY...huhuhu...busy laa sgt aku nie...kenduri kendara...open house...kemas umh...huhu

7/09/2011 yg lepas, aku pegi mendaftarkan diri sebagai student lagik...al maklum laa aku nie kategori lambat nk pegi belajar...tym2 camnie baru laa terhegeh2 nk sambung belajar...tym dh byk komitmen tym nie jgk laaa aku nk pegi...mungkin dh rezeki aku...jd aku terima jela...ini pun salah satu dr impian dan cita2 aku...nk belajar setinggi yg boleh...selagi terdaya demi masa depan yg lebih terjamin...dan jika berpeluang dan ader rezeki, aku nk jd lecturer supaya ilmu yg aku ader pada masa tue dpt aku curahkan kepada mereka yg memerlukan...aminnnnnnnnnnn....

Semalam, 12/09/2011 aku pegi kampus nk jupe head programme tuk daftar kursus...dlm duk2 sibuk bertanya itu ini, aku ternmpk laa sorg student tu, cam junior aku dulu...tp ingt2 luper...bile dh habis sesi tnya itu ini, baru laa aku sempat jupe and tnya direct kt dia...rupenye betul junior aku...nasib baik laa aku ader kwn yg sebaya kt situ...syukur sgt2...Allah hadiahkan aku byk bende buat aku meniti kehidupan sebagai seorg pelajar...seorg kwn yg memang aku dh kenal hati budi dia...NOR AZIANTI...dan seperti biasa dia akan panggil aku Kak U-Jeen..hahaha...giler perasantan jap...hehhehe...pastu aku terserempak ngan lecturer2 tym dip dulu...Puan Mazura dan Cik Ina...diorg begitu meraikan kehadiran aku kt kampus tue...siap boleh men peluk bahu cium pipi pegang tangan lagi...buat aku teringt zaman2 dip dulu...rindu aku pada semua tue seolah terubat dgn kehadiran insan2 yg sentiasa mendoakan kejayaan aku...siap lecturer aku ckp "Saya nie x pandai mengajar...awak dh lama keje mesti dh byk pengalaman." huhuhu..." I am still at the stage of learning...that's why i am here." Nie laa jawapan aku lecturer aku...itu yg boleh peluk bahu bagai tue...huhuhu...Encik Zed selaku Koordinator yg jugak merupakan bekas mentor aku masa dip dulu pun byk tlg aku...dia siap berpesan pada aku "awak mesti dapatkan degree first class...skrg bukannya masa utk awak dpt degree dgn result biasa2...dan untuk berjaya, awak kene sort all case yg bagus2 utk buat thesis masa final year nnti utk dptkan honour." See, i told u already...awal2 dh bg hint utk berjaya...maknanya aku kene strat sume tue dr sekarang...masa nie laa nk kene sturggle...kata org, degree laa nk kene score...kene wat betul2...iyer ker??? huhuhu... sama cam Amin Botak, sebelum antar aku kt umh sewa, mcm2 di brainwash nyer kepala otak aku nie...mcm2 pesanan penaja yg dia bg kt aku... "Awak nnti belajar betul2...klu boleh dptkan degree first class...bkn senang nk dpt tajaan skrg nie...klu x boleh pun, habiskan belajar dlm tempohnya, tp klu boleh habis awal pun lgi ok...ni laaa peluang awak tuk baiki kehidupan awak, masa depan awak, naikkan taraf hidup org melayu...demi agama bangsa dan negara..." huhuhu..panjang lebar dia bg lecture kt aku...huhuhu...nnti pasni aku nk suh dia plak yg amik master...biar dia jd lecturer...nnti biler dia dh abis master turn aku plak amik master...hehehe...nie pun lgi satu impian aku...sbb i am still at the stage of learning... peace no war...hehehehe

Nie belum lgi amanat2 yg dibagi oleh kakak2 senior lab kt opis...sumer bg pesanan yg sama...Kak Hawa, Kak Fariss, Kak Ina, Kak Nurul, Kak Nozi dan Mek Na...x luper Dr.Azma, Dr.Azlin, Dr.Hafizah, Dr.Suria, Prof.Ainoon...tak luper pesanan dr Ketua Unit lama, Prof.Dr. Datin Noor Hamidah...sbb skrg dia dh jd Ketua Jabatan Patologi...bukan lgik Ketua Unit Hematologi...Ketua Jabatan, Dr.Hanita pun sama...siap pesan kt aku, "make sure awak abis belajar masuk sini balik yer." huhuhu...

Klu nk diikutkan, aku ni cam bwk tggjwb besar jer nk pegi belajar nie...belum lgi masuk amanat mak ayah kt kampung...nk kene bg contoh yg baik kt adik2 supaya diorg pun sama nk berjaya dlm hidup...huhuhu...Semoga aku dapat menghabiskan degree aku nie ngan sebaik mungkin dan berjaya dgn cemerlangnyer...aminnn...aminn...



"i am still at the stage of learning...Once you learned more, you will see that there are more and more for you to learn...SubhanAllah"


"Life is a succession of lessons which must be lived to be understood."Thomas Carlyle.

Friday, July 1, 2011

My Lovely Cats

Rindunyerrr rasa kt kucing2 aku...tym2 camnie tb2 nk sentimental teringt kt kucing2 aku sumer...sumer pun ader kt kg...kg dh laa jauh...bkn sllu blk...sebulan sekali tue kira bertuah laa tue dpt blk sana...tym2 bujang wajib laa aku blk sana sebulan sekali...rindu kt adik aku yg sorg tue...adik bongsu...beselaaa aku layan lebey2...huhuhu...walopun skrg dia dh besar, pada aku dia tetap adik bongsu aku...adik aku yg no 3 tue matang sket...aku rasa dia lg matang dr aku kot...rupe jelaaa...hahahhaa...*padahal aku nk ckp muka dia lagi tua dr aku...hahahhaha....
Dulu, masa kecik2 aku suker sgt bela kucing...walopun aku nie ader semput aku nk jgk bela kucing tue...ma ngan abah aku dh penat nk bebel kt aku...biler kucing aku kene buang sbb berak merata msti aku merajuk...mula laa aku rasa ader diskriminasi kt aku...huhuhuhu...tp skrg dh byk kucing2 aku yg dh xder...ader yg kene buang, ader yg mati sbb kene langgar, ader yg mati sakit, ader yg ilang, ader bg kt org...skrg yg tggl sekor jer kt umah...si oren...anaknyer si putih...tp si putih dh mati...kata ma aku dia sakit...sedeynyer aku xsempat nk jupe dia...uhukkk...tp ma aku panggil dia *Abu...aku pun xtau naper...walhal bulu dia kaler oren sumer...macam2 laaa ma aku tue...tiap kli aku blk kg aku msti belikan kucing aku tue ngan makanan yg best2...walopun tahi kucing tue bau cam haper jer tp aku x kisah nk amik buang...dh memme tahi kucing cam tue...nk wat camner...buang jelaa....kalu kucing aku degil mesti aku marah2 dia...nnti dia senyap laa buat muka kecian...*konon x bersalah laa tue...padahal sajer nk carik pasal nk kene buang agaknyer...xpun nk amik perhatian suh layan dia...huhuhu...nnti biler aku dh ader rumah sendiri, aku nk bela kucing...mestiiiiii....*Amin Botak wajib luluskan sbb aku nk jgk bela kucing kt umah....hahahhahaa....


Nie Puteh...nama glamor dia Put jer...suker makan and suker tido...klu menguap tue xyah cakaplaaa bau mulut tue macam ikan jer...pastu suker kentut...lagi laa klu ader yg gosok2 perut dia tue....huhuhuaku pun xtau saper bapak dia sbb dia sekor jer baka len...asalnyer ader 3 ekor, tp dh bagi kt sepupu aku lagi dua ekor...tapi skrg dia dh xder...dh selamat agaknyer kt pasar....huhuhuhuhuhu...

Nie plak dua beradik...Pak Tam dua2 ekor sekali...dh luper aper nama dua ekor nie...nk senang dua2 pun aku panggil Itam jer...dua2 pun dh xder...kt Pasar Ikan gak kot skrg...degil sgt kan dh kene buang...huahauahauaaa....

Nie adiknyer yang Puteh tadi...tapi namanyer aku tak tau...dh luper...selalu klu aku pegi umah makcik aku ade laa dia kt umah tue...dh x ingt aku agaknyer...maklum laa bukan selalu pun juper dia...sekarang ader lagi...makin besar ade laaa....
Nie Botet...Sibor adik aku yg bagi nama...terpengaruh ngan citer kartun Si Botet...gendut bukan men lagi...yelaaa, kejenyer makan tido jer...pastu klu diajak bergurau memme malang laa kalu kene cakar nagn dia...huaahuahaua...pun dh kene buang sbb berak merata...huhuhu

Kucing nie aku juper kt HUKM...kt tmpt aku kijer...tak tau laa saper punyer...kot laaa ader yg bela or kucing dari taman sebelah...asalnyer aku nk bawak dia balik tp skrg aku dh xnmpk lagi kucing nie kt HUKM...tak tau laa kot skrg dh blk umah or dah ader tuan baru dia....

Nie pun nama dia Putih jgk...tapi aku panggil dia Mek Chek jer...sbb dia kecik molek jer...nie maknyer si oren...nie kucing aku dh keturunan ke 5 kot...dr awal aku bela mak dia sampai laa generasi dia...kira yg betina jelaaa....tp skrg dia dh xder...ma aku ckp dia dh mati...sakit...sedey aku sbb x sempat juper dia...rasa cam sekejap jer aku sempat bela dia nie....isskkk....

Nie nama dia Wimie...giler garang kucing aku yg sekor nie...rasa aku klu x silap laaa dia nie maknyer si Mek Chek tadi...kiranyer neneknyer si Oren laaa....hehhehee...kucing aku yg nie pun dh x der...kene langgar lari...kebetulan awal pagi tue aku baru sampai dari KL...dalam kul 7 pagi tue adik aku yang no 2 ckp dia nmpk kucing aku nie kene langgar ngan kete...memme mati laaa aku sumpah org yg langgar kucing aku tue...aku pantang betul org yg jahat ngan binatang nie...walhal bukan xlih bawak perlahan pun kete tue...nmpk jer ader mende or binatang nk melintas tp sengaja nk tunjuk hebat kt muka bumi nie dia tue manusia xder otak...otak letak kt kepala lutut...sedey xyah ckp laa aku pagi tue...klu aku juper org tue nk jer aku tnya dia ape salah kucing aku kt dia...suker2 ati jer nk langgar...marah marah marah...tp adik aku yg tanam kucing aku tue kt belakang umah...klu aku lalu kt pokok nangka tue msti aku teringat kt wimie nie...selalu teman aku tidur kt bilik...selalu teman aku study...selalu teman aku makan...selalu teman aku main...gurau senda ngan aku..selalu tggu aku balik sekolah....kalu aku sedey dia cam tau2 jer...msti dia akan cuba tuk hiburkan aku...aku rindu wimie aku nie...aku benciiii org yg langgar kucing aku....hukkkhuhkkk...

Nie si kembar Itam tadi...gaya dua2 ekor sama jer...xlih berpisah langsung...mana pergi msti nk berdua...makan minum tido berak...gaduh pun sama2 gak....hahahahhaa....



Nie kucing aku kt Kolej Melati UiTM Shah Alam...giler gendut kucing nie...aku rasa ader tuan kot tp sajer aku isytihar sebagai kucing aku...hahahhahaa...nie hari alst aku kt kolej tue...so aku amik laaa pic dia nie sebagai kenangan....meowowww....

Nie Mek Chek ngan anak first dia...Si Oren...masa nie Oren kecik lagi...nak pegang pun takut...first tym sku pegang aku terkepakkan kaki dia...bukan men lagi dia mengeowww pegi kt mak dia...msti sakit...pastu dia dh x nak dtg kt aku lgi...dh laa masa tue aku nk gerak blk KL...risau plak kot2 laaa cacat kucing aku tue...dh seminggu tue aku call ma dia ckp kaki kucing aku tue elok jer...lega hati aku...tue je laa kucing aku yg tinggal...cayang diaaa....


Nie Zaza...kucing masa kt umah sewa aku dulu..tp dia bukan laa kucing aku..ader akak kat umah aku tue yg bela...masa tue ujan lebat tiba2 kucing nie muncul depan pintu umah aku ngan basah kuyup...asalnyer akak tue nk amik nk bersihkan sbb comot sgt dia masa tue...last skli dia bela smpi laaa skrg...comel zaza nie...dia suker menenpel kt org2 dlm umah tue...tp dia paling suker kaco si diba sbb diba takut ngan kucing...so zaza suker laa duk dkt2 diba nie..pantang nmpk zaza msti diba dh jerit...huhuhuhu....tp zaza okey jer...lagi dia nk pegi kt si diba tue...cian diba....huhuhuhuhu...masa nie zaza masuk bilik aku...guling2 pastu mengeow...aku layan biasa2 jer...pastu boleh dia maarh aku...tu pasal muka zaza tym nie camtue...aku pun aper lagi amik laaa pic si zaza nie...comel kan zaza walopun tgh marah...


Nie pun zaza jugak...tu laaa port dia klu ,asuk tidur kt bilik aku...aku okey jer zaza tidur situ...asal dia x naik aktil aku dah...lgi pun tuan zaza nie selalu jer mandikan dia....

Nie laaa Oren yang aku sayang...dia sekor je laa yang ader...buat teman ma aku kt umah...dia nie takut betul ngan abah aku...dengar tapak kaki abah aku pun dia dh boleh bangun lari menyorok bawah kerusi or bawah meja or bawah almari...sekarang umur dia baru jer setahun kot...tp ma aku suker panggil dia abu...tp aku tgk dia ader kaler orn jer...may be jiwa ma aku serasi ngan nama abu kot...huhuhu...klu aku blk kg tau ajer dia aku dh blk...msti berlari dia meluru kt aku...baru jer turun kereta suara dia dh mengeowwww ngeowww...pastu mulaa laaa gesel badan dia kt kaki aku...nk manja laa tue...klu aku dukung dia mula laaa nk menempel muka dia kt muka aku...manja laaa yg amat kucing aku nie...dlm byk2 kucing aku, dia nie laaa yg paling byk dpt makan makanan yg best...yg len dpt makan nasi gaul ngan ikan jer...sbb tue umur baru nk masuk setahun dh besar cam tue...trade mark dia makan friekies sbb bulu dia sama ngan model kucing tue....huhuhuhu...
Nie tuan sebenar oren...adik aku yg no 3...oren paling manja dgn adik yg nie,...sampaikan nk solat pun oren tggu kt tepi...tak nak jauh dr tuan dia tue...takut kene tinggal kot...hahahahaha...tgk baju laaa...kaler oren...*konon cam sehati sejiwa laa tue...huhu

Kan kuabadikan dikau...
Suatu kenangan yang manis...
Yang tak mungkin aku lupa....
Untuk selamanya...
Kan kucoretkan kenanganmu...
Dalam sanubariku ini...
Agar jadi yang indah...
Dalam hidupku ini...

Nota Kaki:-
Aku sayang sumer kucing2 aku...tak kira laaa dia masih hidup atau dah mati...mereka akan tetap berada di dalam hati aku sampai biler2...aku happy biler kucing2 aku happy...membesar ngan sempurna dan cukup kasih sayang....muahhhhhh....

Tuesday, June 28, 2011

~Rumahku Syurgaku~

Hurmmm....dh lama x update blog nie...bkn xder story nk morry tp masa yg xder...hehehehe....*konon aku nie busy laa sgt2 duk umah smbil goyang kaki jer....

Hari nie pegi survey2 barang2 keperluan nk masuk umah baru...bajet sumer dh set brapa...so x lih laaa over bajet...harussss laaa x lih over bajet...bak kata Amin Botak "jangan membazir" tp klu bak kata aku plak "alaaaa...kan nk pakai lama...bukan nk tukar setahun sekali pun...kira xpelaaa klu mahal sket pun" hurrmmm...bile diskus2 akhirnyer tergantung cam tue jer...huhuhu

Survey punyer survey, akhirnya aku sangkut laaa kt satu bedroom set nie...harga yg di offer pun bagus...still lam bajet...punya satu jam duk kt kedai tue, akhirnya kami decided nk amik yg tue....tambah ngan tilam eric leong 13"...msti tido smpi x nk bgn...huhuhu....tukar itu tukar ini, akhirnya kami amik set tue...after less harga still lam bajet, malah jimat smpi rm500...Amin Botak laaaa yg paling suker...dia klu bab dpt jimat duit nie memme suker...ekonomi dunia pun sumer dia nk amik tau...aku laa yg perit sket...nk beli aper2 kene tggu approval bajet dulu melainkan klu dlm bajet...blh angkat terus laaaa klu berkenan....huhuhu....

Tapi memandangkan x bajet nk beli aper2, duit pun xbawak...ader pun beberapa rat jer...sib baik tauke kedai tue ok jer deposit byk tue, patutnyer 30% deposit...huhuhu...sadisss jer...tu laaa saper suh tergoda...hahahha...tp bagi aku memme berbaloi pun offer dia...sbb tue kami amik...tp yg lucunyer kiter org ingatkan blh dpt awal rupernyer dua minggu pas tue baru lih dpt sbb dia nk order dulu kt kilang...tmbh lagi aku tukar itu tukar ini....hurmmmm tp aku okey jer...nk masuk umah pun after 10 july...rasa cam x sabar jer nk kemas susun atur umah nie...excited plak lebey...Amin Botak x yah ckp laaa...siap amik cuti lagi...aku plak memme dh sedia cuti pun...maklum laaa student...huhuhuhu....

Exceli start dr mggu lepas lgi dh survey2 perabot umah nie...smpikan color dlm umah pun dh decided nk tukar kaler aper...tiles sumer nk tukar kasi kilat punyer....grill xnk yg canggih manggih pun yg penting safety first....pastu barang2 len pun dh survey...set meja makan sofa peti sejuk aku nk besar punyer...mesin basuh plak aku nk fully automated...maklumlaaa aku nie malas sungguh nk gune semi auto... *padahal kt kampung elok jer aku guna semi auto.... tv plasma aku nk yg gedabak punyer...LED punyer...xnak LCD...nnti panas....ahahhaa...demand siut...huhuhuhu...okey laaa...kt sini jer...esok2 update lagie...bubyeeeee....


Nie laaa tilam yg Amin Botak duk baring2 smpi kene beli....tp katil tue bukanlaaa....nnti over bajet plak...;p

Wednesday, June 8, 2011

Goreng Pisang or Pisang Goreng

Goreng Pisang...Pisang Goreng...dua2 pun sama...tp aku lebeh suker mkn pisang goreng yg lembik...xpasti aper nama pisang tue...klu pisang yg keras tue aku x brapa suker...klu beli pun memme aku x berebut laa nk mkn byk2...tp klu jenis yg lembik tue aku berebut jer nk mkn byk2...hehehehehe....
Tadi pagi aku pesan kt *Amin Botak mintak belikan bihun...konon nk buat bihun goreng jer tghari nnti...lgpun bihun hari tue ader lagi...so campur jelaa ngan bihun len pastu boleh masak lebey sket...exceli aku nie yang sebenarnya malas nk masak tuk mkn mlm so aku masak jer sekaligus...lunch+dinner...hehehee... so kire cam diet laaa...hahahah...sekali terlebih letak bihun...dh mcm nk wat kenduri dh aku masak td...hahaha...nasib laa....tp yg pastinyer tiba2 aku nmpk ader pisang goreng...mula laa aku bebel tnya nk buat aper beli...nnti saper nk mkn...pastu *Amin Botak ckp laa dia belikan tuk aku...sbb dia tgk pisang tue lembik...lagipun dia tau aku suker pisang tue...waaaaaa...touching plak...hahhahaa...agaknyer nama pisang tue seingat aku pisang abu kot...yang pastinyer bukan pisang ali...hehehhehe....nie aku nk mkn pisang tue cicah ngan air cuke keropok...yummm...yumm....sedapnyerrrr...klu kt kampung nie aku dh mkn kt pantai dah...huhuhuhu....
Pepun, thanks kpd *Amin Botak yang susah payah belikan pisang goreng tue...terharu plak...hahahahaha....*padahal nk bodek aku tue...hehehe...

Nielaaa Pisang Goreng feveret aku...hehhehe

Monday, June 6, 2011

Biler Mentor Masuk Dapur

Hari nie hari malas aku...x tau laa naper...asalnyer nk gi jln2 kt sogo tp x jd laa plak...kot2 laa panas cam selalu tp elok jer hari nie mendung sepanjang masa...tu pen kt serdang laaa...kt kl x sure aper status....dh aku rasa rugi x merewang ngabiskan duit hari nie...rugi sogo hari nie...huhuhuhu...

Sebab malas punyer pasal, hari nie aku makan roti jer 2 keping ngan air milo ngan apam...sedappppp....huhuhuhuhu....lgpun bkn aper, klu aku x masak ari nie jimat dh penghasilan sampah kt umah aku tuk satu hari...lauk semalam pun ader lgi...so panaskan jelaa...xdelaa membazirkan?? lgpun ptg nie ader pasar...pegi pasar aku borong sumer jenis sayur yg ader...sbb esok aku nk masak sup sayur laa...makan sehat...hehhehee...hari sabtu ahri tu aku dh borong ikan kembong ngan talapia...sebab nnti aku nk wat talapia goreng cili padi....heheheh...lauk feveret aku...

Tapi aku x tau laa aper mimpi laki aku ptg td tiba2 nk mkn telur dadar...dia pun buat laa telur dadar tue sendirik sbb dia x ckp pun nk mkn...klu x boley laa aku wat2 rajin nk tlg masakkan...walhal malas jer sebenarnyer....hehehhee....so, nie laa hasilnyer....



Telur dadar yang geseng

Hahahaa...bukan nk gelak...tp sajer aku nk gedik kt sini...hehehhee...selalu dia masak lg sedap dari aku tp hari nie ntah laa...x tau aper yg x kene....kuali kot yg bermasalah...xpun dapur gas yg rosak...hahahhaaa....tp yg pasti, aku rasa nie kes nk tgk citer Nora Elena nie...dh x sabar nk tgk pujaan hati dia...Siti Saliha...hahahhahaa...pepun, telurnyer layannnnnnn....esok2 boley laaa masak lagi yer....hehehhee.....kamu kan mentor saya dlm bab masak2 nie...;p

Friday, June 3, 2011

Men masak-masak

Sepanjang aku cuti sem nie, asyik masak jer...duk umah sorg2 xtau nk buat aper...boleh tahan bosannyer...dulu masa kijer ade laa gak alasan x sempat nk masak sbb sampai umah dh pukul 7pm tp skrg nie jgn harap laa...klu nk bg alasan pun yg bolehnya malas...hahahha...macam2 aku masak...ader masak siakap masak stim limau, ikan goreng cicah air asam...nie kira lauk yg aku x pernah buat laa...hahaha...cam jakun jer nk masak mende2 camnie walhal senang jer...nak amsak mee hoon goreng pun aku google, bukan aper takut aku salah recipe...hahaa...last2 aku pakai jer recipe aku zaman bujang2 dulu...huhuhu...klu yg selalu aku masak cam bese laaa...lauk feveret aku...tomyam seafood, sup ayam, sup sayur, nasi goreng, mee hoon tomyam...heheheh...

Exceli terasa gak aku ketandusan idea nk masak...bukannyer aper, sbb dh xder idea...aku nie bkn laa kategori rajin masak smpi tau sumer makanan aper yg best...huahauhauaa....

Citer bab masak2 nie, teringt aku kt seseorg...nama dia Amin Botak...pernah skli dia masak tym aku sakit kepala...sakit kepala mengada2...baru blk jln2 kene panas...besela tue....huhuhu...punya laa sedap dia masak tomyam seafood...aku pun tnya laa beli kt mana?? berubah air muka dia...rupanyer dia yg masak...hauhauahuaaa....terkesima jap aku tym tue...sib baik laaa dia tue jenis hati kering...hahahhahaa...

Memandangkan hari tu dh lapar sgt, so x ingt nk amik gmbr ikan tue...nnti pasni boleh beli lagi...punyer raound2 kt pasar malam tue, satu kedai jer ader...harga pun okeylaa sbb sebelum nie tau order kt kedai jer tp harga x hingat mahalnyer...beli sekor ikan bari rm19...1kg...xper, next tym buat lagi...lauknyer cam beselaa...tomyam seafood, kailam goreng ikan masin ngan siakap masak stim limau...huaa...yumm...yumm...

Thursday, June 2, 2011

~Putih~

Putih...tp aku tulis gune kaler kelabu sbb klu gune putih xnmpk plak...huhuhuhu...
Baru jer nk happy2 lps tgk putih dh keluar, siap dh nk beli dah tp kewangan x mengizinkan...huhuhu...sedey jer rasa...xtau dh nk wat camner lagi...skrg tgh cuti blajar so gaji x byk...nk replace sayang...nk beli baru takut terbeban plak...lmbtnyer 2 thn setengah nie nk berlalu...nk kene wat satu2...takut nnti yg dikejar x dpt yg dikendong plak berciciran...huhuhu...
Aper nk buat yer?? cara yg ader buat aku rasa cam aku nie amik kesempatan plak...cara lagi satu rasa aku nie selfish plak...*kalu aku sell fish okey laa jgk boley dpt duit lebey...huhuhu...klu boleh xnk beban kan org len...tapi aku yg terbeban plak...tp sbb x boleh pentingkan diri so pendam kan ajelaaaa...mungkin itulah yg terbaik...yaaa...i think...hopefully this is the best desicion...mohon supaya Yang Maha Esa memudahkan segala urusanku...melimpahkan rezeki untuk ku...supaya apa yang aku hajati dan minati itu akan tercapai...amin...



Nie laa kete yg aku duk giler skrg nie...sbbnyer satu jer...kaler putih...
Proton Persona Elegance Solid White...is coming to my house....

Sunday, May 29, 2011

Nora Elena



Giler la aku duk layan citer nie skrg...aku sanggup masak awal2 sbb nk tgk citer nie...pastu kul 6 pegi men badminton kt parking upm...dekat2 kul 7 blk umah sbb dh nk maghrib...*konon laaa alasan tu padahal nk tgk Nora Elena...boleh demam agaknyer kalu x tgk satu hari...hahahha...al maklum laa lelaki pujaan yg berlakon...saper lagi klu bukan Aaron Aziz...sib baik laa skrg tgh cuti sem...ader laa masa nk tgk..klu x, harapan laaa...duk kolej mana sempat nk tgk tv bagai...huhuhuhu...

Ni citer yg diadaptasi daripada novel cinta yg bertajuk kasih yang suci...walaupun x sama spenuhnya tp penambahan tu penting untuk menguatkan lagi jalan citer and bagi menarik sket2 lagi...kira cam touch up la...heheheh...aku rasa laaa...lagipun walopun aku dh baca novel nie tp aku still nk layan gak drama nie kt tv...pepun, thumbs up kpd Aaron Aziz...hehehehe...ade yg terbakar hati klu baca entry nie nnti...hehehhe...tp yg heroin nie i amik skli laa pic dia ngan Aaron Aziz tue...tuk tatapan seseorg yg namanyer Amin botak.... Bukannyer aper, sebab dia minat sgt ngan Siti Saleha tue...huahauhauaaa....pepun, enjoy yer ngan citer tue...

Thursday, May 19, 2011

Sejuta Impian

Thn baru nie dh x jd thn baru dah...dh masuk bulan 5 dah...rupenyer dh lama x update ngan blog nie...sejak2 jd student nie, hari2 asyik happy jer...xtau laa nk ckp camner...nk ckp kt tmpt kije x happy x jgk...mgkin skrg environment kije tu sndiri yg berubah...apa yg pasti cuba bertahan selagi terdaya...huhuhuhuu....

pasni, abis jer blajar, masuk kijer jap dlm 2 or 3 thn...pastu sambung lagi amik master...nk buat dlm bidang molekular genetik jgk...pastu jd lecturer jelaa...tu pun klu dh bosan sgt kije kt tmpt skrg...klu ader rezeki nk amik yg TPM...tp klu xder sdirian berhad jelaa...huhuhuh....hopefully sumer akan berjalan ngan lancar dan baik....smoga suami saya pun dpt amik master jgk dan menjadi lecturer sptmana yg diharapkan....

~Because Allah LOVE me~

~Islamic Quotes~