Background

Friday, December 2, 2011

~TaHun BarU MooD BarU aZam BarU~

Hurmm...mlm nie, di kala mlm yg sepi pak abu jual topi, topi yang koyak pak abu jual tempoyak...tempoyak yg basi pak abu jual nasi, nasi yang enak pak abu jual arnab, arnab yg hilang pak abu jual gelang, gelang yg patah pak abu terus melatah...tah aper...tahu...hu ape...huduh...duh aper...duh laaaa....hahaha...meroyan jap....huhu
Dugaan jer rasa tym2 skrg nie...thn nie agak mencabar laa bg aku seorang pelajar cum wife org...klu totally student confirm tym2 camnie aku berjimba2 ngan kengkawan kelas...huhuhu...
Berat rupenyer carry tggjwb student cum wife nie...byk bende nk kene korbankan...student life confirm laa x merasa sgt...masa tuk diri sendiri pun sama...tak tau nk explain camner...tp memme byk laa bende yg terkorban...tp sem nie laa aku nk score sbb jam kredit sket jer...12 jam...nmpk sket tp aku kene struggle...saper nk tlg fhm keadaan aku?? huhuu... aiissshhh...susah hati+berat hati+gundah hati+gulana hati...sumer berkait ngan hati...nk diluah takut ader yg terluka...nk selfish kan dikata luper diri plak...aper aku nk kene buat erk?? klu diam jer aku gak yg tertekan...ade kala air mata nie menitis tnpa diminta...terasa beban yg dibersarang di hati makin lama begitu menghimpit jiwa...argghhhhh...aper laa dugaan aku kli nie??? sem lepas dh dpt dh habuan pengorbanan yg aku buat...cam x ikhlas jer rasa tym tue...bile tym exam rasa cam nk pengsankan diri jer...tp boleh ker?? of cos laa x boley...jdnye aku kuar jela awal...huhuhu...jwb exam pun lebih kurang jer...so, dpt laa result yg membunuh itu...hahahhaa...
Yang paling merunsingkan aku of cos laa final lab practical exam...carry 70% tue...final exam 30% jer...klu x lepas, failed aku abis laaa...x mo laa repeat subject nie...sumer subject pun xmo repeat...nk abis dlm masa yg ditetapkan dan excell...susah ker erkk?? aku nie tamak ker nk semua yg terbaik?? alasan yg paling munasabah dan menyedapkan hati aku lately nie biler aku suarakan kebimbangan aku "awak study laa awal2...nnti boleh laa uruskan hal2 len tue" masalahnyer aku nie x lih study awal2 sgt...praktikal exam 18/12...takkan aku nk study dr skrg?? confirm laa aku luper...sighhhhhhhh...mengeluh dan berpikir jelaa yg mampu aku buat skrg nie...study pun still continue cam biasa...cumenyer aku nie byk sgt kot duk pk...
Aku x tau laaaaa...aku yg x fhm keadaan org len atau pun org len yg x nk fhm keadaan aku....xder pun nk tnya aku dulu ker aper ker terus jer decided tuk aku aper tugas aku or lebih tepat lg aper aku kene buat...agaknya org ingt aku nie byk masa sgt kot...tiap2 mggu blh blk umah tp balik umah pun ngadap asemen sampai kul 3 pagi 4 pagi x tido lgi...study tuk test...lab report...tmbh lgi nk exam...org len dh lena seronok dibuai mimpi...tp aku cam mimpi ngeri jer nk kene siapkan sumer tue...boleh dikatakan hari2 pun camnie...klu tym busy yg amat, mkn pun x sempat...tp masih plak ader hati nk tnya, naper makin kurus skrg?? huhuhu...senyum jelaa yg aku mampu buat tym dengar soklan tue kuar dr mulut2 org...
Sesungguhnya aku amat penat jiwe skrg...penat sgt smpi dh x tau nk buat aper lgi...mungkin hanya mampu memendam rasa supaya dpt memuaskan hati semua org...saya cuba buat yg terbaik tuk semua org...walaupun adakalanya saya terkilan dan terkesan ngan cara semua org yg saya nk puaskan hati tue...mungkin nie dugaan tuk saya...juga cabaran buat saya...that's why laaa aku x suke termakan budi ngan org...i'm rather do it by my self...at least i x susahkan org len...dan x susahkan hati sendiri...
Walau apa pun, semoga saya tabah dlm keadaan genting skrg nie...life yg sedikit kucar kacir tp i hope a miracle happen to me...

Nota Kaki:-
Biler emosi saya terganggu, saya suke tgk kucing...ianya mendamaikan hati saya...i hope and i wish one of this day, i can have an oppurtunity to adopt cat... i love cat so muchhh......i can shared everythings with cat and cat never betrayed me but they always try to make me happy and cheer up when i feel down or broken....i'm waiting for you....

Jakun jap...huhuhu

Dah lama x bukak blog...hr nie bukak dh rupe len...cuak jap...aper nk buat nie??? mana nk tulis?? mana nk update??? huhuhu...tue laaa...org len hr2 bukak blog tp aku bukak blog biler aku susah hati jer...huuhuhuu...padan muka aku...asik bukak muka buku jer....hehhehehe...

~Because Allah LOVE me~

~Islamic Quotes~