Background

Thursday, July 11, 2013

#Mood Final Exam:OFF#Feeling Kosong#

Assalamualaikum wbt...
  
Akhirnya, final exam (sem 6) dah pun abis. Selalunya biler i abis final exam, mood gumbira nak berjimba2 ilangkan feeling stress or what. Tapinya kali nie, i rasa kosong. Ala-ala gaya Najwa Anak Pak Latiff lagi...Kosong...Kosong...(* _ *)
Last paper, pagi ader final exam theory, 2 jam *tapi serius rasa x cukup masa dua jam tue, sebab i rasa banyak jer mende nak tulis kat kertas jawapan tue* and then petang ader final practical exam, pun 2 jam *yang nie siap berlebih masa pulak, jawab exam dlm 45 minit jer* tapinya xdelah confident betul semua pun...sebabnya bila double-triple check ader salah yg i buat...see?? Nasib baik tak hantar awal...huhuhu...
Kenapa final exam kali ni i rasa kosong?? Sebab i rasa betapa sukarnya nak jadi seorang pelajar yang mendapat ilmu bukan semata utk exam, tp yang penting faham and berkat. Nak kata x dpt buat yang terbaik tue, rasanya i dah buat yang terbaik dah, and yang pastinya Allah lebih tau apa yang terbaik tuk i...insyaAllah...
Secara jujurnya, feeling amik exam sem nie macham-macham ader:-
  • Health Information System: Jawab senyum lebar sampai lupa nak ON henpon, apatah lagi call Inchik Asben...hehehe
  • Tech. Entrepreneurship: Yang nie jawab ngan penuh beremosi sbbnya nak boleh habiskan semua topic tue, banyak benor dugaannya...dahlah x der gap after first paper...ader 10 topic, and sumernye esei...mencabar betul...huhuhu
  • Health Psychology: Yang nie, xdelah nk kene struggle sgt sbb ader 13 topic, ader mcq 70 soklan, 2 soklan esei...yg esei tu cuma chapter 2,3,4 jer...the rest mcq...mulanya nak senyum lebar jugak, tp biler ingat part esei yg 5 marks tue, terbantut nak senyum sebab x ingt sumer point...men goreng jer...huhuhu
  • Lab Advanced Diagnostic: Nie pun boleh kira senyum lebar jugak laa tym menjawab walopun jawab exam sampai x sempat nak angkat kepala tgk jam...huhu...tp sumer yg i baca sumer kuar exam...syukur Alhamdulillah...Allah nak tolong i...yang penting usaha, kan?
  • Biostatistics: Yang nie esaimen banyak giler...tp exam awal...ader 300 soklan true-false, mcm nak cram jugaklah jari nie duk men bulat2 jawapan....huhuhu...
Apa yang pasti, Allah hanya akan tengok pada usaha yang telah diberikan jika kita mahu berjaya. Jangan pernah merungut jika mahu berjaya okey (^ _ ^)
Last but not least, utk Inchik Asben yang selalu bersedia utk membantu dan sentiasa menyokong i sama ada dari segi ilmiah mahupun masa, and belanjer i makan western...nasi ayam kampung yang mahal itu (salah pilih kedai) and steamboat yang juga overprice (pasni dh x yah pegi kedai tu)...tolong i and guide i buat esaimen...rasanya u dah boleh amik kos pengajian yang i amik nie...hehehe (~ _ ~)
Now, exam dh abis, fokus tuk clinical training pulak...cuti sem kali nie i x der cuti, sbb kene pergi clinical training...so, xdela keje i duk umah jer smpi tahap kebosanan sbb xder keje nak buat selain google recepi sbb bulan pose...nie kira xtvt wajib laa nie tgk recepi nak buat apa...hehehe

~Anje kepenatan study lab advanced tym tuan dia men game~
 Nota kaki:-
Raya tahun nie balik kampung i...after terawih nk men masak2 buat biskut raya...and memandangkan result exam akan kuar before raya, makanya kene laa berdoa lebih semoga Allah permudahkan and elmbutkan hati lecturer i tuk bagi marks kt jawapan i...amin... 

~Because Allah LOVE me~

~Islamic Quotes~